Salonul Ciocolatei de la Paris

• În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2017, Centrul Expozițional Porte de Versailles din Paris găzduiește o nouă ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei.

Manifestarea reunește anul acesta peste 500 de participanți din 60 de țări, dintre care 200 de chefi și patiseri renumiți. Vizitatorii găsesc produse de ciocolaterie, patiserie, cofetărie ș.a. fabricate în toată lumea (Franța, Belgia, Austria, Brazilie, Columbia, Mexic, Portugalia).

Evenimentul durează cinci zile, pe parcursul cărora vizitatorii pot participa la Salonul de Patiserie (demonstrații de gătit ale unor chefi renumiți), Salonul de Cacao, Ciocosfera (conferințe și degustări), worksop-uri pentru copii și renumitul fashion show în care manchine de top vor defila purtând creații inedite confecționate în întregime din ciocolată.

Defilarea rochiilor din ciocolată

Ciocolata este o aventură extraordinară. Ciocolatierii şi creatorii de modă lucrează cot la cot pentru a  prezenta colecţii care îmbină autenticitatea, creativitatea şi avangardismul. Creațiile au fost prezentate în prima zi într-o defilare inaugurală, dar pot fi văzute în fiecare zi, la ora 17:00, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie.

Rețete live prezentate de cei mai mari cofetari, patiseri și ciocolatieri

Timp de 5 zile, mai mult de 100 de bucătari, patiseri, tinere talente, dar  și ciocolatieri de renume vor realiza live cele mai bune retete de ciocolata.

Salonul de ciocolată în alte oraşe din Europa

Salonul Ciocolatei de la Paris este cel mai renumit și cel mai vechi eveniment de gen din Europa, dar manifestări similare sunt găzduite în perioada premergătoare și după desfășurarea târgului din capitala Franței și de alte orașe europene: Londra (13-15 octombrie 2017) și Lyon (10-12 noiembrie 2017).

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente