România a avut cea mai ieftină pâine din UE în 2019

În 2019, pâinea din România a fost cu 47% mai ieftină decât media europeană. La popul opus s-a aflat Danemarca, unde prețurile au fost mai mari cu 51% față de media europeană.

Datele publicate de Eurostat pentru anul 2019 indică prețurile și pentru alte state ale Uniunii Europene: Austria – 33% peste nivelul UE, Luxemburg şi Finlanda – 25% peste nivelul UE, Bulgaria – 35% sub nivelul UE, Polonia – 30% sub nivelul UE.

pret paine

Preţurile la pâine în România au fost mai mici şi decât cele din alte state din Balcani, care nu sunt membre ale Uniunii Europene: Macedonia de Nord, Albania, Serbia şi Bosnia Herţegovina. Practic, România a avut în 2019 cele mai mici preţuri la pâine din toate cele 37 de state analizate de Eurostat.

Prețul foarte mic al pâinii poate fi o explicație pentru faptul că românii consumă anual cea mai mare cantitate de pâine și produse de panificație din UE.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.