România, unul dintre cei mai slabi producători de înghețată din UE (2019)

România a produs o cantitate infimă de înghețată în UE, în timp ce Germania a fost principalul producătorul în 2019. Franța a fost principalul exportator în țările din afara UE. Marea Britanie, principala destinație și sursă a exporturilor și importurilor de înghețată din UE.

România a produs în 2019 doar 1,3% din cantitatea totală de înghețată produsă în UE (3,047 miliarde de litri). Germania a fost principalul producător de înghețată din Uniunea Europeană, producând 21% din producția totală de 635 de milioane de litri de înghețată. Alte state în care s-au produs cantități însemnate de înghețată au fost Italia (18% din producția totală de înghețată a UE) și Franța (15% din producția totală de înghețată a UE).

Producția de înghețată din 2019 a fost în creștere cu 6% față de 2018.

productie inghetata

Exportul și importul de înghețată în 2019

Statele membre ale UE au exportat 222 de mii de tone de înghețată în țări din afara UE, în valoare totală de 723 de milioane EUR. Franța este principalul exportator de înghețată în țări din afara UE, cantitatea livrată reprezentând 25% din totalul exporturilor de înghețată extra-UE. Franța este urmată de Olanda (16%), Germania (13%), Italiei (8%) și Spaniei (7%).

export inghetata 2019

Marea Britanie a fost principala destinație pentru exporturile UE de înghețată către țările din afara UE. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au exportat în Marea Britanie 58% din totalul exporturilor extra-UE de înghețată. Alte destinații importante au fost Elveția (5%) și China (3%).

Importurile de înghețată din țări din afara UE s-au ridicat la 82 de mii de tone, în valoare totală de 180 de milioane EUR. Cele mai mari importuri de înghețată din țări din extra-UE provin în principal din Regatul Unit (70% din importurile extra-UE de înghețată), Serbia (19%) și Elveția (2%).

Sursă informații: EUROSTAT

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente