Rețetă – Ecler cu fistic și caise

• Parteneriatul dintre Redacția Arta Albă și Pastry Chef-ul Robert Eisler continuă și prin intermediul noului proiect „Maeștrii Artei Albe te invită la Baking Show”.
Noul proiect video Arta Albă își propune să aducă în Baking Show, spațiul special amenajat pentru a susține creativitatea maeștrilor artei albe, talentați profesioniști din domeniu, alături de care să descoperim secretele rețetelor în cadrul emisiunii.

Ecler cu fistic și caise – rețetă realizată în Baking Show de Pastry Chef Robert Eisler

Urmărește varianta video aici:

Pentru Blat: 

100 gr Apă;
100 gr Lapte;
100 gr Unt;
2 gr Sare;
10 gr Zahăr;
133 gr Făină;
200 gr Ou.

Apa, laptele, untul, sarea și zahărul se pun pe foc până încep să fiarbă. Se dă jos oala de pe foc și se adaugă făina amestecând cu o spatulă sau cu o lingură de lemn până la omogenizare ( până când nu mai sunt părți uscate în aluat ). Oala se pune la loc pe foc și se amestecă până când aluatul are ~75⁰ C (sau pana pe fundul oalei se formează o pojghiță).

Aluatul rezultat se pune în bolul unui mixer planetar și se amestecă cu atașamentul paletă, pe viteza mică până când se răcește la ~40⁰ C. Se adaugă treptat ouăle omogenizate anterior cu ajutorul unui mixer vertical. Aluatul obținut trebuie să fie relativ moale, lucios și elastic și trebuie lăsat acoperit cu folie alimentară în contact, minim 2 ore înainte de a fi folosit. 

Ecler cu fistic și caise

Pentru Crema de fistic:

225 gr Lapte;
6 buc Gălbenuș;
100 gr Zahăr;
20 gr Amidon;
1 buc Esență vanilie;
200 gr Unt;
100 gr Pastă fistic;
30 gr Fistic mărunțit,
50 gr caise confiate.

Ecler cu fistic și caise

Laptele se încălzește și se toarnă peste gălbenușurile amestecate cu zahăr și amidon. Amestecul obținut se fierbe aproximativ 1 minut, amestecând continuu. Untul se spumează după care se adaugă crema rece, mixând pentru a obține o cremă pufoasă și fermă în care se integrează fisticul și pasta de fistic.

Aluatul se poșează în forme de ecler,  și se coace la 175⁰C fără ventilație. Eclerul se umple cu cremă de fistic și insert de caise „Pregel piure cu bucăți de fruct caise. Se glazurează cu „Cremă Acoperire-Decorare Produse Covermax Fistic PreGel” și se decorează cu bucăți de fistic și caise confiate.

Ecler cu fistic și caise

Citește AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase. 

spot_img

Înscriere la Newsletter

Articolul precedent

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

spot_img

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.