• Parteneriatul dintre Redacția Arta Albă și Pastry Chef-ul Robert Eisler continuă și prin intermediul noului proiect „Maeștrii Artei Albe te invită la Baking Show”.
• Noul proiect video Arta Albă își propune să aducă în Baking Show, spațiul special amenajat pentru a susține creativitatea maeștrilor artei albe, talentați profesioniști din domeniu, alături de care să descoperim secretele rețetelor în cadrul emisiunii.
Ecler cu fistic și caise – rețetă realizată în Baking Show de Pastry Chef Robert Eisler

Pentru Blat:
100 gr Apă;
100 gr Lapte;
100 gr Unt;
2 gr Sare;
10 gr Zahăr;
133 gr Făină;
200 gr Ou.
Apa, laptele, untul, sarea și zahărul se pun pe foc până încep să fiarbă. Se dă jos oala de pe foc și se adaugă făina amestecând cu o spatulă sau cu o lingură de lemn până la omogenizare ( până când nu mai sunt părți uscate în aluat ). Oala se pune la loc pe foc și se amestecă până când aluatul are ~75⁰ C (sau pana pe fundul oalei se formează o pojghiță).
Aluatul rezultat se pune în bolul unui mixer planetar și se amestecă cu atașamentul paletă, pe viteza mică până când se răcește la ~40⁰ C. Se adaugă treptat ouăle omogenizate anterior cu ajutorul unui mixer vertical. Aluatul obținut trebuie să fie relativ moale, lucios și elastic și trebuie lăsat acoperit cu folie alimentară în contact, minim 2 ore înainte de a fi folosit.
Pentru Crema de fistic:
225 gr Lapte;
6 buc Gălbenuș;
100 gr Zahăr;
20 gr Amidon;
1 buc Esență vanilie;
200 gr Unt;
100 gr Pastă fistic;
30 gr Fistic mărunțit,
50 gr caise confiate.
Laptele se încălzește și se toarnă peste gălbenușurile amestecate cu zahăr și amidon. Amestecul obținut se fierbe aproximativ 1 minut, amestecând continuu. Untul se spumează după care se adaugă crema rece, mixând pentru a obține o cremă pufoasă și fermă în care se integrează fisticul și pasta de fistic.
Aluatul se poșează în forme de ecler, și se coace la 175⁰C fără ventilație. Eclerul se umple cu cremă de fistic și insert de caise „Pregel piure cu bucăți de fruct caise”. Se glazurează cu „Cremă Acoperire-Decorare Produse Covermax Fistic PreGel” și se decorează cu bucăți de fistic și caise confiate.
Citește AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.