• „Verinele cu ciocolată sunt perfecte pentru a fi puse pe candy bar pentru că își păstrează textura foarte bine, dar pot fi folosite la fel de bine și în vitrina cofetăriei.” ne spune pastry chef Robert Eisler despre rețeta pe care ne-o propune de această dată.
Verine cu ciocolată – rețetă realizată de pastry chef Robert Eisler în cadrul proiectului video „Maeștrii Artei Albe vă invită la Baking Show”.

Din cantitățile prezentate se pot obține 16 bucăți de produs.
Pentru compozitia de cheesecake:
10 g Gelatină,
50 g Apă,
250 g Iaurt (3,5% grasime),
250 g Mascarpone,
150 g Brânză de vacă,
150 g Zahăr,
1 buc. Esență Vanilie,
200 g Smântână pentru Frișcă (1),
140 g Ciocolată Neagră 55%(1),
100 g Smântână pentru Frișcă (2),
100 g Ciocolata neagra 55% (2).
Preparare:
Brânzeturile și iaurtul se amestecă cu zahărul și vanilia. Gelatina se hidratează în apa și se pune la rece. După ce s-a hidratat, se topește pe baie de aburi și se integrează în brânză. Se integrează frișca (1) bătută spumă, iar compoziția se împarte în 2 părți:
– 640 g de compoziție se amestecă cu ciocolata neagră (1) tăiată mărunt și se distribuie în 16 pahare pentru desert;
– 460 g se amestecă cu un ganache făcut din smântână pentru frișcă (2) și ciocolată neagră (2) și se toarnă în pahare peste primul strat.
Paharele se țin câteva ore la rece înainte de servire, pentru a lăsa compoziția să se stabilizeze.
Citiți AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.