• Rețeta de Piersicuțe este o nouă rețetă oferită cititorilor noștri de pastry chef Robert Eisler.
„La multi ani!” ne urează acesta. „Începem anul cu o rețetă care e numai bună de făcut de sărbători, dar nu mai e așa mult până la următoarele și până atunci puteți să o testați, să vă antrenați – cum ar veni”, adăugă Robert într-o notă veselă.
„Pentru că aroma de rom nu e printre preferatele mele, am făcut aceasta variantă de piersicuțe cu cremă fină de ciocolată în care am pus pastă de alune pentru un gust delicios. În plus, sunt foarte fragede, deci un succes garantat!”
Cantitățile sunt pentru aproximativ 30 piersicuțe.
Pentru blat:
- 2 buc. Ou;
- 125 g Ulei;
- 125 g Zahăr;
- 1 buc. Esență Vanilie.
Am amestecat ingredientele într-un bol, folosind un tel după care am adăugat:
- 300 g Făină;
- 5 g Praf de Copt;
pe care le-am omogenizat anterior, folosind același tel ca la ingredientele ude. Amestecăm cu o spatulă mai sănătoasă, acoperim cu folie alimentară și punem blatul la rece pentru o oră.
Formăm bile a câte 10 g pe care le coacem în cuptorul preîncălzit la 145⁰ Celsius, cu ventilație, timp de 15 minute.
Pentru Cremă:
- 100 g Ciocolată 55%;
- 33 g Ciocolată cu Lapte;
- 133 g Smântână pentru Frișcă;
- 33 g Pastă de Alune.
Cum am zis mai sus, am făcut un ganache de ciocolată cu pastă de alune, topind pe baie de aburi ingredientele, după care le lăsăm la temperatura camerei câteva ore să se răcească și stabilizeze. Nu le puneți la rece pentru că ganache-ul se va întări prea tare și nu îl veți putea folosi.
Pentru a putea umple piersicuțele cu cât mai multă cremă, am folosit o unealtă de decorticat (adică pentru scos cotoarele merelor) ca să scobesc puțin în fiecare jumătate de piersicuță, am umplut cu cremă după care am unit câte două jumătăți.
Punem piersicuțele la rece cam o oră pentru a se întări crema, după care trecem la însiropat (și vopsit). Pentru asta am pus în două boluri mai mici lapte rece colorat în galben unul și în portocaliu celălalt, folosind colorant alimentar gel.
Trecem piersicuțele pe rând prin cele 2 lichide, după care le tăvălim prin zahăr. Lăsați-le câteva ore să se absoarbă lichidul în întreg blatul și să se combine gusturile, după care sunt gata de servit!
Citiți AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.