Produsele cu umpluturi sunt tot mai cerute pe piață

Consumăm din ce în ce mai multe produse de patiserie și cofetărie cu umpluturi, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR). Ștrudele, foietaje, croissante, gogoși, tarte, cornulețe, plăcinte sau prăjituri, toate sunt mai gustoase dacă au în interior o umplutură de calitate, indiferent de textura sau aroma acesteia. Cel mai cunoscute 5 arome din ultimii doi ani, prezente în produsele lansate în Europa de est, sunt ciocolata, cacao, căpșune, cireșe sau vișine, și vanilie.

Europenii consumă mai multe produse cu umpluturi, deoarece stilul lor viața s-a modificat în ultima perioadă. Printre cei mai importanți factori se numără: preocuparea pentru o alimentație sănătoasă, tendința crescută de a consuma gustări între mese, dorința de a testa produse și arome inovative, dezvoltarea tehnologiilor.

 

 

 

 

 

În ceea ce privește textura, aceasta poate fi de mai multe feluri: cu bucăți de fructe, pastă, cu incluziuni crocante sau cu textură cremoasă. Diversitatea gamei de umpluturi aduce beneficii atât producătorilor, cât și consumatorilor.

Mai mult decât atât, produsele de patiserie și cofetărie urmează trendurile prezente pe piața globală, încadrându-se în ultima perioada într-una sau mai multe categorii: natural, tradițional, organic, premium, healthy, etic sau snacking.

Umpluturi cu până la 70% conţinut de fruct

Compania Expertarom Food Ingredients, cunoscută sub brandul Cremo Linea, oferă patiserilor și cofetarilor o gamă variată de umpluturi, precum: creme pe bază de grăsimi vegetale, creme ready-to-use (termostabile), creme cu un conținut scăzut de zaharuri, creme dulci sau fructate etc. Umpluturile de fruct sunt reunite sub brandul Patesa și pot fi utilizate atât pentru produsele de patiserie, cât și pentru cele de cofetărie, având un conținut de fruct de până la 70%. În noiembrie 2019, compania a obținut certificarea pentru primele umpluturi de fruct ecologice produse în România.

Pornind de la contextul actual, în care consumatorii preferă produsele cu umplutură și sunt deschiși să testeze arome inovatoare, producătorii ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui comportament de consum și să țină cont de el atunci când lansează pe piață noi produse.

De asemenea, echipamentele de calitate sunt esențiale într-o patiserie sau cofetărie, pentru a putea susține întreaga producție. Nova Pan comercializează diferite tipuri de mașini de preparat și dozat creme, precum: mașini automate pentru dozat creme, mașini pentru dozare sau injectare umplutură, mașini de fiert cu bain-marie, mașini pentru pasteurizat creme, mașini pentru preparat creme la cald cu agitator planetar.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente