Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe care pot provoca alergii

• Comercianții de produse alimentare neambalate trebuie să afișeze la loc vizibil informații despre substațele conținute care pot provoca alergii sau intoleranță, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Şi produsele vândute online trebuie să aibă specificate informații privind substanțele care pot cauza alergii.

Ordinul ANPC a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 592/14.06.2021

Furnizarea de informații privind prezența unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate, cum ar fi de pildă biscuiții vrac, este prevăzută într-un ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial nr. 592/14.06.2021, pagina 15. „Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Președintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate. Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate să fie însotite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranță”, se menționează într-un comunicat al ANPC.

Informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil

Astfel, potrivit ANPC, informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora. Informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Şi produsele vândute online trebuie să aibă specificate informații privind substanțele care pot cauza alergii

În cazul produselor alimentare nepreambalate vândute online, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță, trebuie să fie specificate pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ, mai precizează ordinul ANPC.
Prin produs alimentar nepreambalat se înțelege, conform ANPC, orice produs alimentar în vrac sau turnat care nu este supus operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializat, este măsurat şi cântărit în prezenţa cumpărătorului.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.