Producătorii locali își pot vinde produsele online, la Mall Țărănesc

Asociația Creștem România Împreună a realizat proiectul Mall Țărănesc, o platformă online și o aplicație mobilă care le permite producătorilor români să își comercializeze produsele direct către clienți. Conceptul Mall Țărănesc, susținut și de Patria Bank, își propune să consolideze relația dintre familiile de la oraș și gospodăriile de la țară, promovând produse alimentare și de artizanat create de micii producători. În prezent, sunt înscriși peste 1300 de gospodari din întreaga țară.

Practic, platforma își propune să dezvolte un ecosistem în care produsele micul gospodar sau micul antreprenor să ajungă pe mesele clienților de la oraș. „Cumpărând de la ei, hrănești două familii: a ta și a lor!” este sloganul sub care este promovat proiectul. Mall Țărănesc aduce beneficii atât pentru producătorii locali, cât și pentru clienți. Pe de-o parte, producătorii se bucură de un spațiu online dedicat doar lor, unde își pot face cunoscute produsele. Pe de altă parte, clienții au posibilitatea de a consuma alimente românești autohtone și gustoase. Astfel, comunitățile rurale se apropie de cele urbane, creând o legătură mai puternică între ele.

Clienții pot vizualiza produsele disponibile și harta gospodarilor din țară pe website-ul www.malltaranesc.ro și în aplicația mobilă. Aceasta din urmă a fost lansată în februarie 2020 și are peste 1000 de descărcări. Feedback-ul din mediul online este unul pozitiv, ceea ce dovedește că proiectul are potențial.

harta gospodarilor mall taranesc
Foto: Harta gospodarilor

Meniul platformei este organizat pe mai multe categorii de „Produse alimentare” și „Produse de artizanat”. Subcategoria „Patiserie – panificație” include momentan 52 de produse artizanale, de la pâine și făină integrală până la plăcinte, turtă dulce, biscuiți, cornulețe, cozonac și chec.

Coșul săptămânal cu produse sănătoase

„Coșul săptămânal” este un serviciu care asigură livrarea de produse autentice, de sezon, direct către casa clienților. Mai ales în perioada pandemiei, aprovizionarea cu produse naturale, trimise de producători direct acasă, reprezintă o variantă sigură de a face cumpărături. Pachetul săptămânal conține alimente proaspete de la gospodării aflate pe o rază de maxim 60 de kilometri față de adresa de livrare. Un coș complet, care conține produse de panificație și patiserie, legume, fructe, lactate, carne și ouă, costă aproximativ 200 RON. În plus, clientul are și opțiunea de a pune în coș doar produsele de care are nevoie.

Produsele de panificație și patiserie care fac parte din „Coșul săptămânal” sunt: 1 kilogram mălai de moară, 1 kilogram făină integrală, 1 pâine rustică, 500g fursecuri cu stafide.

cosul saptamanal mall taranesc
Coșul săptămânal, livrat acasă la client, Foto: Pagina de Facebook Mallțărănesc

Asociația Creștem România Împreună este o organizație non-profit din Brașov, care are ca scop  promovarea și susținerea drepturilor și intereselor sociale, culturale, economice și profesionale ale românilor aflați în țară sau în afara ei. Membrii asociației au inițiat mai multe proiecte care promovează valorile României, reușind să atragă de partea lor importante companii și instituții de stat.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente