Margarină fără E-uri, pentru panificație și patiserie

Compania Bunge Loders Croklaan a dezvoltat un tip de margarină, pe bază de shea, în compoziția căreia nu se găsesc conservanți sau coloranți artificiali. Produsul nehidrogenat este recomandat pentru sectoarele de panificație și patiserie, deoarece oferă o funcționabilitate ridicată, aducând îmbunătățiri la nivel de textură, culoare, aromă, lucrabilitate și senzația de „crocant”. Mai ales în cazul croissantelor, margarina pe bază de shea poate fi un ingredient foarte important.

Aluatul care conține acest tip de grăsime din shea este mult mai elastic și mai ușor de prelucrat. Produsă printr-un proces de cristalizare, margarina își menține starea solidă la temperatura camerei, fiind complet lipsită de grăsimi trans. De asemena, are un nivel mai scăzut de acizi grași saturați în comparație cu untul.

Renee Boerefijn, directorul pentru inovare de la Bunge Loders Croklaan, a declarat: „Brutarii și companiile de panificație caută alternative de margarină pe bază de plante, cu o funcționalitate superioară și o aromă bună, în timp ce consumatorii solicită alternative non-hidrogenate, durabile la uleiurile de palmier și uleiurile OMG, ca produse mai sănătoase”.

Bunge Loders Croklaan este o compania din Olanda, care produce uleiuri și grăsimi vegetale de calitate superioară. Noua margarină a fost prezentată în cadrul evenimentului Food Ingredients Europe, desfășurat la Paris în perioada 3-5 decembrie 2019.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente