Interviu cu Takeharu Shinga, director general al Rheon Europe

• Calitatea de neegalat a tehnologiei japoneze a impus compania Rheon în sectorul de panificație și patiserie, aceasta oferind de-a lungul timpului echipamente performante menite să revoluționeze producția de alimente la nivel mondial.

Dacă în mai 1968 compania japoneză pătrunde pe piața americană, din 1974 își deschide reprezentanța din Dusseldorf, Germania, pentru a deservi zona europeană, africană și Orientul Mijlociu. De la înființare și până în prezent, compania Rheon a fost în dezvoltare continuă, atât pe partea de mașini automate pentru obținerea de produse umplute, cât și pe partea de divizoare de aluaturi cu hidratare ridicată.

În cadrul târgului IBA 2023, Redacția Arta Albă a purtat un dialog cu Takeharu Shinga, director general al Rheon Europe, care ne-a oferit o privire de ansamblu asupra impunerii tehnologiei japoneze Rheon și pe piața est-europeană.

Interviu cu Takeharu Shinga
Takeharu Shinga-director general Rheon Europe, Gabriela Dan-Arta Albă, Mikio Kobayashi-președinte și CEO Rheon Automatic Machinery CO., Ltd.

1. Ce a motivat compania dvs. să se extindă pe piața est-europeană și ce oportunități vedeți în această regiune pentru afacerea dvs. cu echipamente de panificație?

În zona Europei de Est există un potențial important de evoluție a afacerii noastre. Pentru că această regiune are țări în continuă dezvoltare, care urmează exemplul statelor din Vest. Totodată, supermarketurile din Vest, precum Lidl sau Aldi, își extind afacerile din Est, creându-se astfel noi oportunități de creștere în piață.

2. Cum intenționați să vă adaptați produsele sau strategiile pentru a răspunde nevoilor și preferințelor specifice ale consumatorilor și companiilor din industria de panificație din Europa de Est?

De obicei, compania noastră adună informații specifice din piață pentru a stabili standardele necesare și în funcție de cerințele care se desprind operăm ajustări asupra configurațiilor liniilor existente. Nu creăm echipamente speciale adaptate unei piețe specifice, ci recalibrăm tehnologia deja implementată.

Interviu cu Takeharu Shinga

3. În Europa, aluaturile cu grad ridicat de hidratare sunt foarte populare. Cum abordează tehnologia Rheon acest caz particular?

Aceasta este marea inovație a tehnologiei Rheon, echipamentele noastre fiind special create în acest sens. De regulă, alți producători de echipamente solicită clienților să își adapteze rețeta la specificațiile utilajului, pentru a facilita procesul de producție. Rheon a început acum aproximativ 25 de ani să dezvolte mașini adaptate prelucrării aluaturilor cu hidratare ridicată. În prezent multe alte companii încearcă să adopte tehnologia aceasta, dar sunt încă departe de a reuși.

4. Ce provocări anticipați în extinderea afacerii dvs. pe piața est-europeană și cum intenționați să le depășiți?

Succesul pătrunderii pe piața est-europeană îl datorăm reprezentanților zonali, a căror activitate o respectăm și pe care ne bazăm în ceea ce privește particularitățile pieței. Cu ajutorul acestora reușim să înțelegem cerințele specifice ale clienților.

5. Ne puteți vorbi despre parteneriatul cu Nova Pan? Cât de importantă este colaborarea cu companiile locale pentru a vă sprijini eforturile de extindere pe piață?

După cum vă spuneam anterior, respectăm munca depusă de reprezentanții noștri zonali, iar echipa Nova Pan este cu adevărat deosebită, aducând clienți importanți spre tehnologia Rheon. Apreciem tot ceea ce Nova Pan face pentru promovarea tehnologiei de top Rheon și ne așteptăm la rezultate de excepție și pe viitor.

6. În ce fel vă imaginați că societatea dumneavoastră va contribui la dezvoltarea și creșterea industriei de panificație din Europa de Est, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și expertiza?

Bazat pe activitatea noastră de până acum, prevedem apariția a noi cerințe din piață și pornind de la tehnologia Rheon standard anticipăm, în vederea dezvoltării, o eventuală necesitate a calibrării echipamentelor în funcție de caracteristicile specifice pieței est-europene.

Interviu realizat în cadrul IBA 2023 de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Divizorul de aluat Rheon–porționare precisă, pentru gramaj aproape identic. Ideal pentru aluaturile moi și foarte moi

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente