Divizorul de aluat Rheon–porționare precisă, pentru gramaj aproape identic. Ideal pentru aluaturile moi și foarte moi

• Divizorul de aluat este vital în orice brutărie. Porționarea precisă a fiecărei bucăți de aluat garantează coacerea ideală și uniformă.

Pentru orice brutărie care își dorește o linie de producție tehnologizată și rezultate optime de fiecare dată, divizorul de aluat este de o importanță majoră. Împărțirea aluatului cu precizie în bucăți cu un gramaj aproape identic asigură coacerea corectă și uniformă a tuturor porțiilor, fără riscul de a arde produsul sau de a avea un produs parțial necopt.
Indiferent de modelul de divizor Rheon ales, veți obține porționarea precisă a aluatului cu o abatere de circa + / – 2% la gramaj. Totodată nu este de neglijat nici productivitatea crescută a folosirii unui divizor de aluat automatizat, față de utilizarea tehnicilor tradiționale, manuale.
Punctul forte al Divizoarelor de la Rheon îl reprezintă divizarea aluaturilor cu hidratare foarte mare, care sunt dificil sau aproape imposibil de divizat manual.

Divizorul de aluat VX-222 Twin Divider de la Rheon

Divizorul de aluatDivizorul de aluat VX-222 Twin Divider de la Rheon porționează cu precizie foaia de aluat la greutatea sau lungimea dorită. Sistemul de tăiere Gravimetric Method® de la Rheon, permite o gamă mai largă de modalități de porționare, produsele mai mari fiind realizate bucată cu bucată, iar produse mai mici, gen chifle, fiind evacuate câte două. Totodată, prin reglarea rolelor în „V“ din panoul de control se poate realiza ajustarea grosimii foii de aluat.
Panoul de control este mobil și se poate roti 360⁰, iar utilizarea comenzilor este facilă și intuitivă.
Lateralele Divizorului VX-222 se deschid în ambele părți oferind acces pentru curățare și întreținere ușoară.
Cu Divizorul Twin Divider de la Rheon se pot prelucra în medie 1000 kg de aluat pe oră.

Divizorul de aluat VX-212 Twin Divider de la Rheon

Divizorul de aluatDivizorul de aluat VX-212 Twin Divider de la Rheon este dotat tot cu două lame de tăiere și sistemul patentat de tăiere Gravimetric Method® de la Rheon.
Se poate utiliza ca mașină de divizat de sine stătătoare, sau poate fi integrată într-o linie de producție automatizată.
Sistemul Stress Free®, inovație Rheon, face ușoară utilizarea Divizoarelor de aluat pentru obținerea specialităților de pâine cu maia, precum și a produselor de panificație fără aditivi, cerință pentru care piața prezintă o deschidere din ce în ce mai mare..
Aceast sistem Stress Free®, garantează porționarea aluatului fără a-l supune stresului, eliminând în consecință etapa de predospire, necesară la divizarea făcută în mod tradițional, pentru a da aluatului timp să își revină. Astfel se poate face modelarea imediat după porționare, economisind atât timp de producție cât și spațiul necesar liniei de panificație.
Combinând VX-212 cu alte dispozitive opționale, cum ar fi Cup Rounder sau diferitele linii de formare Rheon, Twin Divider permite obținerea unei varietăți mari de produse de panificație, de o calitate superioară, toate aceste realizându-se într-un spațiu relativ restrâns.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Făina de sumac conferă noi calități pâinii

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.