Institutul Culinar Disciples Escoffier – excelență în formarea viitorilor chefi

• Institutul Culinar Disciples Escoffier, una dintre școlile culinare de top la nivel internațional, a fost lansat în România ca institut autonom în 2019.

Prin lansarea Institutului Culinar Disciples Escoffier în Romania, sub coordonarea antreprenorului și președintelui Asociației Discipolilor Auguste Escoffier din România, Stephan Fanel Oprea, vicepreședintelui Chef Ciprian Nicolescu, și directorului de comunicare și relații publice Claudia Petre, țara noastră se aliniază celor mai înalte standarde educaționale în domeniul gastronomic.

Institutul Culinar Disciples Escoffier

De jumătate de secol, în Franța ca și în alte țări, Asociația Discipolilor Escoffier International își propune să onoreze memoria lui Auguste Escoffier, Maestru în gastronomia franceză și internațională. Obiectivul Asociației este de a promova marile tradiții și tehnicile de gătit create de Auguste Escoffier, tehnici utilizate de mulți dintre Chefii deținători de stele Michelin din întreaga lume.

Institutul Culinar Disciples Escoffier

Disciples Escoffier organizează și participă la multe evenimente culinare și gastronomice din întreaga lume. Scopul acestor evenimente este de a trezi interesul tinerilor și de a le împărtăși pasiunea pentru artele culinare. Asociația Discipolilor Escoffier este prezentă cu peste 25.000 de membri în țări precum: Franța, Italia, Spania, Anglia, Germania, Elveția, China, Hong Kong, Macao, Coreea de Sud, Vietnam, Filipine, Japonia, Thailanda și Singapore.

Cursuri Escoffier în România

Institutul Culinar Disciples Escoffier România este singurul institut culinar care oferă viitorilor bucătari posibilitatea de a urma programul de pregătire Escoffier, structurat pe 3 module de studiu, pe o perioadă de 12 luni, conform experienței fiecăruia.

Nivel de bază – „Bazele artelor culinare” – se adresează începătorilor în artele culinare, celor care nu au experiență culinară anterioară și doresc să dobândească cunoștințe de gastronomie internațională, sau pasionaților de gastronomie care doresc să învețe corect tehnicile de preparare.

Institutul Culinar Disciples Escoffier

Nivel intermediar – Ca parte a nivelului intermediar, prin practică, cursanții încep să stăpânească tehnicile fundamentale învățate la nivelul de bază și să aprofundeze arta culinară internațională. Punând accent pe precizie și eficiență, cursul își propune să pregătească cursanții să lucreze în bucătării profesionale, dar și să își dezvolte creativitatea și abilitățile artistice la nivel individual. Acest nivel de curs se concentrează din ce în ce mai mult pe compoziția meniurilor dar și pe teme creative personale. Talentul de a crea un anumit fel de mâncare reprezintă cheia succesului în industria gastronomică din întreaga lume.

Nivel avansat – pentru studenții absolvenți de nivel de bază și mediu, sau bucătari care au deja experiență culinară și doresc să obțină o calificare recunoscută internațional, eliberată de Ministerul francez al Educației, Certificatul de abilități profesionale în bucătăria franceză.

Institutul Culinar Disciples Escoffier oferă posibilitatea exclusivă în România de a exercita un stagiu de 1-6 luni în restaurante cu stele Michelin. În timpul acestui stagiu, cursanții aprofundează abilitățile dobândite ca parte a nivelului „avansat” Escoffier și descoperă „lumea” gastronomiei cu stele Michelin. Accesul la acest modul va fi acordat exclusiv profesioniștilor din gastronomie.

Locații Institut Culinar Disciples Escoffier

Institutul Culinar Disciples Escoffier are două locații pentru derularea cursurilor gastronomice Escoffier. Cu echipamente profesionale care îndeplinesc cele mai înalte standarde europene, Institut Culinaire Disciples Escoffier, situat în orașul Săftica, pune la dispoziție studenților posturi de lucru individuale în cadrul unei bucătării profesionale, unde cursanții pot pune în practică tehnicile studiate.

Al doilea sediu pentru desfășurarea modulelor Escoffier se află în Brașov, grație parteneriatului cu Selgros Brasov, în sala Arena Bucătarilor. Chef Ciprian Nicolescu subliniază: „Scopul nostru este să pregătim bucătari care să devină adevărați profesioniști, să-și implementeze corect bazele de gătit, apoi la fiecare nivel de dezvoltare (de bază, intermediar, avansat) să-i ajutăm să evolueze, să creeze și să descopere arta gastronomiei. După absolvirea celor 3 module Escoffier, ne propunem ca toți studenții să aibă o viziune asupra artei culinare, să poată practica profesionist meseria de bucătar și să-și transmită pasiunea pentru arta gastronomică prin fiecare produs pregătit în stil propriu.“

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Importanța culorii în industria alimentară

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.