NEW RUNNER – Răcire prin șoc termic

• Echipamentul de răcire cu șoc termic NEW RUNNER este un aliat prețios în industria alimentară. Utilizarea acestui echipament garantează păstrarea prospețimii alimentelor în condiții de igienă maximă și flexibilitate.

NEW RUNNER permite planificarea fluxului de producție și evitarea risipei,  aducând beneficii semnificative în ceea ce privește reducerea costurilor și timpului de execuție.
Răcitoarele permit scăderea rapidă a temperaturii interne a produsului la -40°C , sau la + 3°C, protejând astfel alimentele de încărcarea bacteriană și prelungind perioada de depozitare, evitând apariția diferențelor de greutate a produselor și păstrând proprietățile nutritive și organoleptice ale acestora.NEW RUNNER

Spre deosebire de utilizarea congelatoarelor convenționale, care duce la formarea de macrocristale la nivelul produselor, răcirea până la -40°C folosind echipamentele GEMM permite crearea de microcristale, care nu afectează structura și gustul alimentelor.

GEMM produce o gamă completă de răcitoare cu modele adaptate pentru inserarea tăvilor de 60×40 sau 60×80 chiar și pe rastele, ceea ce le face ideale pentru brutarii si patiserii.

Avantajele utilizării echipamentelor GEMM

NEW RUNNER

De altfel, avantajele utilizării echipamentelor GEMM în sectorul panificației sunt numeroase:
– ideale pentru păstrarea hidratării în interiorul unei produs proaspăt scos din cuptor, care lăsat să se răcească la temperatura camerei, și-ar putea pierde din frăgezime.
– potrivite pentru depozitarea produsele predospite sau semi-preparate în cantități mari, pentru o mai bună organizare a fluxului productiv.
– mențin prospețimea si aroma ingredientelor perisabile, precum fructele, care astfel pot fi achiziționate în cantități mai mari în sezon, putând fi utilizate pe tot parcursul anului.

NEW RUNNER

Gama largă de echipamente de răcire rapidă GEMM a fost îmbogățită recent cu 5 noi modele de aparate multifuncționale care combină mai multe operațiuni într-un singur dispozitiv.
Echipamentul de răcire multifuncțional FLEXI este soluția perfectă pentru profesionistul care dorește să-și extindă gama de produse, dar care nu dispune de prea mult spațiu de lucru. De fapt, prin utilizarea unui singur echipament este posibilă răcirea rapidă, gătirea la temperatură scăzută, dospirea și depozitarea produsului, performanțe garantate de cea mai bună tehnologie GEMM.

Articol editat de Redacția Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Consumul de produse locale este în creștere

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.