IBA 2023 setează standardele în panificație și patiserie

• IBA 2023 stabilește standardele la nivel internațional pentru industria de panificație și patiserie, fiind un trendsetter dar și o sursă de inspirație pentru profesioniștii din domeniu.

Un cumul de interacțiune, inspirație și inovație, IBA 2023 a demonstrat și la această ediție că este cel mai important târg de profil și că nicăieri altundeva nu este vizibilă o asemenea bogăție de produse și tehnologii. Acest lucru este reflectat, de asemenea, în numărul impresionant al participanților: 1.073 de expozanți din 46 de țări și-au prezentat diversitatea de echipamente, produse și inovații timp de cinci zile, în 10 hale, celor 57.000 de vizitatori din 150 de țări, care au străbătut standurile pentru a descoperi cele mai noi tendințe din întreaga lume.

IBA 2023: setează standardele

Mirosul îmbietor de produse de panificație proaspete, culoarele pline, conversațiile interesante, reîntâlnirea cu clienții existenți, stabilirea de noi contacte cu potențiali parteneri de afaceri, demonstrații live, concursuri interesante și o atmosferă vibrantă – asta a fost IBA 2023. Ce subiecte pun în mișcare piața de profil și cum găsesc specialiștii din domeniu soluțiile potrivite? Care sunt tendințele la nivel mondial? La aceste întrebări și la altele s-a răspuns în perioada 22 – 26 octombrie în cadrul expoziției desfășurate în München, Germania.

Noutăți, inspirație și entuziasm

La ediția din acest an IBA a oferit vizitatorilor două mari noutăți și anume iba.DIGITALISATION AREA susținută de AHA 360⁰ și Shop-IQ, unde am putut obține o imagine de ansamblu asupra digitalizării industriei de profil și iba.START UP AREA susținută de Puratos, unde companii start-up și-au putut prezenta ideile revoluționare din domeniu.

Fondatorii companiei WECARRY

Noul spațiu iba.START UP din hala A4 a fost un adevărat magnet pentru vizitatorii care și-au putut vota favoritul atât pe platforma digitală iba.UNIVERSE, cât și în cadrul standului. A fost o alegere dificilă: 24 de companii tinere și-au expus inovațiile în acest spațiu modern, iar WECARRY a câștigat premiul iba.START UP AWARD, oferit pentru prima dată la târgul IBA. Nu putem să nu amintim și de compania olandeză Zero Carb care și-a prezentat revoluționara pâine fără gluten și carbohidrați, despre care ați putut citi anterior pe Arta Albă.

Roel Orsel, CEO Zero Carb Company

Competiții impresionante și inovații surprinzătoare

Târgul s-a focusat pe digitalizare, pe panificația artizanală, pe descoperirea tinerelor talente, precum și pe numeroasele concursuri. Un punct culminant a fost competiția iba.UIBC.Cup of Bakers 2023. Aici, vizitatorii au putut urmări cu febrilitate virtuozitate competitorilor de la început până în ultimul minut. Medalia de aur a fost acordată în 24 octombrie 2023 lui Lin Yeqiang și Feng Yingjie din China, iar în 26 octombrie 2023 Yeon Sunheum și Han Doyoung din Coreea de Sud au fost laureații iba.UIBC.CUP of Confectioners 2023. 

Un robot pentru brutărie, un automat de vânzare a produselor de panificație deschis 24 de ore din 24, 7 zile din 7, o reprezentanță BrotHaus care a arătat cum se pot combina consultarea personală și autoservirea fără a fi necesar un personal de vânzări și un punct de vânzare al viitorului cu recunoașterea automată a cumpărăturilor și plată fără numerar. Acestea au fost doar câteva dintre soluțiile digitale expuse la târgul mondial din acest an.

Soluții digitale

Expozanții de la IBA au prezentat vizitatorilor întregul spectru al digitalizării – de la exemple practice concrete care pot fi deja implementate în brutăriile de astăzi până la opțiuni pentru viitor. De la viziune la realizare, obiectivul expozanților a fost să prezinte soluții accesibile de digitalizare a afacerilor.

Marile companii producătoare de accesorii, ustensile și ingrediente pentru sectorul de patiserie, cofetărie, gelaterie și ciocolaterie și-au prezentat de asemenea noile produse, punându-și în valoare standurile cu ajutorul spectaculoaselor deserturi.

România a fost de asemenea reprezentată în cadrul IBA 2023 de către companiile Eurocas, Expertarom, Pan Adami, Matina și Exonia, iar în cadrul standului Rheon am avut onoarea de a schimba câteva cuvinte cu Dl. Aurel Popescu, președintele ROMPAN.

IBA 2023: setează standardele

Alte puncte de atracție pentru vizitatori, pe lângă impresionantele standuri ale companiilor prezente la târg, au fost iba.ACADEMY, zilele tinerelor talente iba BackStage, expoziția iba.CONFECTIONERY TEC AREA, precum și iba.TOURS și iba.OKTOBERFESTZELT.

Numeroase puncte de focus

Nu trebuie să uităm că, pe lângă competițiile și demonstrațiile live, IBA înseamnă și dialoguri între specialiștii din domeniu. Trei scene, o mulțime de experți și peste 4.000 de minute de schimb de idei: în iba.FORUM, iba.SPEAKERS AREA și iba.START UP AREA, totul s-a axat în jurul subiectelor precum: panificația artizanală, tendințe în alimentație, digitalizare și, mai presus de toate, sustenabilitate. Vizitatorii au putut asculta prezentări ale experților, dar au avut ocazia să se și angajeze în conversații pe temele respective.

Printre standurile care s-au remarcat cu adevărat datorită designului deosebit îl amintim pe cel al companiei TT Italy, un adevărat regal vizual desprins parcă din viitor.

Cuptorul Tronik a fost vedeta standului Tagliavini, impresionând vizitatorii grație liniilor elegante și a structurii sale robuste.

Standul companiei Sigma, companie italiană de top în domeniul mașinilor și echipamentelor pentru panificație, cofetărie și pizzerie a prezentat de asemenea ultimele noutăți tehnologice pentru industria de profil. Sigma se diferențiază datorită capacității sale de a satisface nevoile particulare ale fiecărui client, iar noua sa linie de pizza generează un interes puternic în întreaga lume.

Tenologie la cel mai înalt standard

Pionier al ingineriei reologice, Rheon, compania cu sediul principal în Japonia, și cel mai important producător de utilaje automatizate pentru industria de panificație și patiserie a oferit vizitatorilor, specialiști și pasionați, un adevărat spectacol tehnologic, având programate pe întreaga perioadă a târgului demonstrații de virtuozitate a echipamentelor sale.

Escher a oferit vizitatorilor un stand remarcabil nu doar din punct de vedere estetic ci și grație tehnologiei de ultimă oră a echipamentelor prezentate.

Nu au lipsit nici soluțiile de ambalare a produselor de panificație, la IBA 2023 fiind prezente în număr impresionant companii din diverse țări care și-au prezentat tehnologiile de ultimă oră în ceea ce privește ambalarea și sigilarea.

Atmosfera a fost minunată, fiecare zi fiind plină de noi momente importante, demonstrații și inovații. Entuziasmul a fost vizibil în mod clar atât la standurile companiilor expozante, precum și la ceremoniile de premiere. După pauza forțată datorată pandemiei, IBA a revenit în forță, demonstrându-și încă o dată importanța pentru piețele de panificație din întreaga lume.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Digitalizarea gustului cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente