BERD sprijină Lantmännen să își extindă operațiunile din România

• Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a acordat un împrumut de 90 de milioane de euro companiei de panificație suedeze Lantmännen Unibake, pentru extinderea operațiunilor din România.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă acest împrumut de 90 de milioane de euro pentru a sprijini planurile de extindere ale grupului suedez Lantmännen în România, prin finanțarea construirii în București a unei noi unități de producție, de ultimă generație, în domeniul panificației.

Această nouă unitate Lantmännen Unibake va servi drept hub central de producție pentru aprovizionarea țărilor din Europa Centrală și de Sud-Est. Noua fabrică va fi construită în conformitate cu cerințele BERD pentru tranziția către o economie ecologică, susținând agenda mai largă de durabilitate a Lantmännen, inclusiv angajamentele de decarbonizare ale Lantmännen Unibake, validate prin Inițiativa Science Based Target (SBTi).

BERD sprijină Lantmännen

Odată finalizată, construcția va fi una dintre cele mai mari operațiuni de panificație din cadrul Lantmännen Unibake. Acest lucru ar deschide potențialul de export al produselor de panificație din România, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, și ar sprijini modernizarea sectorului de panificație al țării, subliniază comunicatul de presă BERD.

Pentru a sprijini îmbunătățirea competențelor și a formării, precum și accesul la oportunități de angajare, Lantmännen va implementa, de asemenea, un program de formare profesională pentru tineri, bărbați și femei, care să permită învățarea și perfecționarea la locul de muncă în domeniul producției de alimente.

Investiții importante

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este un important investitor instituțional din România. Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în țară, concentrându-se pe finanțarea infrastructurii, creșterea productivității sectorului privat și dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital. În 2022, peste 61% din investițiile BERD în România au fost în economia verde.

BERD sprijină Lantmännen

Lantmännen Group este cea mai mare cooperativă de agrobusiness din Suedia, lider în Europa de Nord în domeniile agriculturii, utilajelor, bioenergiei și produselor alimentare. Aceasta este deținută de 18.000 de fermieri suedezi, are aproximativ 10.000 de angajați și desfășoară operațiuni în peste 20 de țări.

Grupul deține Lantmännen Unibake, o companie de panificație care operează peste 30 de brutării la nivel mondial. Filiala sa din România, Lantmännen Unibake România, este un producător consacrat de produse de panificație din aluat congelat.

Sursa: Comunicat de presă BERD

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Consumatorii împotriva risipei de pâine

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.