Grupul Bimbo recunoscut ca una dintre Cele Mai Bune Companii din Lume de către revista Time

• Grupul Bimbo a obținut locul 113 în prestigioasa listă a Celor Mai Bune Companii din Lume („World’s Best Companies”) a revistei Time.

Cea mai mare companie de panificație din lume, Bimbo, își adaugă în palmares încă o recunoaștere internațională. Din cele 750 de companii analizate, Grupul Bimbo se află pe locul patru în categoria globală de alimentație și băuturi și pe locul 113 în clasamentul general al revistei Times.

Nu este prima dată când compania Bimbo se bucură de distincții importante. Pentru al șaptelea an consecutiv, compania mexicană a fost recunoscută de către Institutul Ethisphere ca una dintre „cele mai etice companii din lume” pentru conducerea sa excepțională și cele mai bune practici în domeniul eticii, conformității și managementului. Prin includerea Bimbo în clasamentul Time, aceasta devine singura companie mexicană recunoscută în lista din 2023.

Grupul Bimbo

De asemenea, a primit de 23 de ori distincția CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) de la Centrul Mexican pentru Filantropie, distincția „Green Point” din partea guvernului mexican și a fost votată printre Cele 500 de Companii Cele Mai Importante din Mexic. A fost remarcată pentru bunele sale practici în domeniul egalității de gen, al siguranței și sănătății ocupaționale, de includere a persoanelor cu dizabilități și a primit numeroase premii Grand Prix pentru produse, în timp ce filiala sa americană, Bimbo Bakeries USA (BBU), a obținut premiul Energy Star din 2023 pentru al șaselea an consecutiv.

Anul trecut, 13 dintre fabricile BBU au primit premiul de Recunoaștere a Siguranței de la Asociația Americană a Brutarilor (ABA).

Studiu bazat pe trei criterii principale

Președintele și CEO-ul companiei, Daniel Servitje, declară într-un comunicat de presă: „Această recunoaștere ca una dintre Cele Mai Bune Companii din Lume reflectă munca și pasiunea celor peste 145.000 de colaboratori ai Grupului Bimbo”.

Tot acesta adaugă: „De la fondarea noastră de acum peste 78 de ani, am căutat să fim un agent al schimbării care să impacteze pozitiv comunitățile în care operăm, să contribuie la protejarea ecosistemelor noastre naturale și să ofere produse de calitate superioară tuturor consumatorilor noștri.”

Metodologia folosită de revista Time pentru a desemna cele mai bune companii din lume se bazează pe analizele furnizate de cercetătorul de piață Statista pentru a identifica cele 750 de companii din sectorul comerțului cu amănuntul, producție, inginerie, automotive și servicii, printre altele.

Studiul se bazează pe trei criterii de evaluare principale: satisfacția angajaților; creșterea financiară și realizările în domeniul sustenabilității (ESG). Datele sunt apoi analizate pentru a obține o sumă totală pentru fiecare companie, cu un maxim de 100 de puncte.

Microsoft, Apple, Alphabet (compania care deține Google) și Meta Platforms (fosta Facebook) au ocupat primele patru locuri, ceea ce este o realizare remarcabilă după un an dificil pentru Big Tech, care a văzut concedierea a zeci de mii de angajați începând cu luna ianuarie.

Companii care domină ordinea economică mondială

Grupul Bimbo s-a clasat pe locul 113, după Coca-Cola Co (pe primul loc în categoria alimentație și băuturi și pe locul 67 în general), Nestlé (locul 90 în general) și Procter & Gamble (locul 109), dar înaintea PepsiCo (locul 124), Unilever (locul 125), Cargill (locul 132) și General Mills (locul 162).

Scorul general al Bimbo a fost de 87, cu un rang de sustenabilitate de 291, un rang de satisfacție a angajaților de 104 și o rată de creștere „ridicată”. În comparație, scorul general al Microsoft a fost de 96,46, urmat de Apple cu 96,36 și Alphabet cu 95,18

„Clasamentul arată cine domină ordinea economică mondială, cu companii tehnologice și de servicii în mișcare rapidă înlocuind producătorii și companiile de bunuri de larg consum care odinioară conduceau economia globală”, a declarat revista Time în anunțul său. „Cele mai bune companii din lume din 2023 pot produce lucruri, așa cum au făcut și cele anterioare lor, în timp ce angajații, acționarii și planeta beneficiază, de asemenea.”

Sursa: Comunicat de presă

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Pâinea fără gluten și cu zero carbohidrați

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.