Grăsimi din shea în patiserie

• Presdough 270 SB – este un produs pe bază de shea lansat în luna noiembrie de producătorul olandez de uleiuri şi grăsimi de înaltă calitate, IOI Lodgers Croklaan Europe şi reprezintă o alternativă mai sănătoasă la uleiul de palmier având excelente proprietăți pentru produsele de panificație și patiserie.

Conform cercetătorilor olandezi, Presdough 270 SB este foarte potrivit pentru produse din aluat de tip foietaj, cornuri sau croissante din aluat danez. Această grăsime ajută produsul să se dezvolte mai bine decât în cazul utilizării uleiului de palmier, să formeze o crustă crocantă de culoare galben-maronie adecvată, calități esențiale pentru produsele de patiserie și panificație.

Totodată, această grăsime nehidrogenată este mai sănătoasă decât uleiul de palmier, ea poate reduce grăsimile saturate din aluat cu până la 40% și grăsimea totală cu până la 20%, păstrând în același timp aroma și textura dorită și creând un volum suplimentar în produsele de patiserie.

Potrivit Innova Market Insights, „lansările de produse de panificație și patiserie cu un conținut scăzut de grăsimi au crescut cu o medie anuală de 15,5% din 2012”, în același timp crește anual numărul produselor fabricate cu ulei de palmier. Cu toate acestea un număr tot mai mare de brutari și patiseri din Europa caută alternative mai sănătoase și mai puțin costisitoare pentru uleiul de palmier.

„Când echipa noastră de cercetare a dezvoltat modelul Presdough 270 SB, obiectivul era să depășească proprietățile funcționale și senzoriale ale uleiului de palmier reducând totodată grăsimile saturate”, explică Renee Boerefijn, directorul de inovație de la IOI Lodlers Croklaan.

„Presdough oferă o experiență de consum excelentă, în ceea ce privește aroma, textura, aspectul și gustul. Produsul depășește performanțele existente în ceea ce privește funcționalitatea și nutriția și este foarte eficient din punct de vedere al costurilor.”

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente