1,4 tone de cereale pe cap de locuitor

• România a obținut în acest an o producție totală de cereale de 26,87 milioane de tone de cereale confom datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezentate vineri, 8 decembrie 2017, de șeful instituției, domnul Petre Daea.

Asta reprezintă, potrivit acelorași surse, o cantitate de circa 1,4 tone de cereale pe cap de locuitor, cifră care completează cele nouă recorduri „istorice” de producție agricolă.

„Anul acesta, fermierii români au realizat nouă recorduri istorice. Am realizat în România, în acest an, aproape 26,87 de milioane de tone de cereale. Este pentru prima dată când ne întâlnim cu asemenea cifre. Aceasta înseamnă că am depășit 1,4 tone de cereale pe cap de locuitor. Culturile unde s-au realizat recorduri sunt: grâu, rapiță, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi și struguri.”, a menționat ministrul Daea.

De asemenea, Ministrul Agriculturii afirma că țara noastră pare a fi prima din Uniunea Europeană (UE) la producția de floarea-soarelui şi își dorește ca, împreună cu sectorul cercetării, fermierii să păstreze aceste randamente şi în anii ce urmează.

După producţiile record la grâu, iată că şi la floarea-soarelui avem veşti foarte bune

Producţia de floarea-soarelui din acest an este mai mare cu peste un milion de tone faţă de recolta din 2016, atunci când țara noastră s-a aflat pe primul loc în Uniunea Europeană (UE), atât la suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui, cât şi la producţie, obţinând un total de 1,95 milioane de tone de pe 1,01 milioane de hectare.

România a mai obţinut anul acesta două recorduri istorice, unul la grâu, recolta depăşind 10 milioane de tone, iar celălalt la rapiţă, unde producţia a fost de 1,7 milioane de tone.
Țara noastră pare să fi înregistrat, de asemenea, cea mai mare producție de porumb boabe, cu o recoltă de 14,5 milioane de tone în acest an și o producție medie de 5,8 tone la hectar.

Conform datelor statistice publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), producția totală de porumb boabe s-a majorat în acest an cu aproape 45%, comparativ cu anul 2016, în condițiile în care anul trecut recolta de porumb a fost puțin peste 10 milioane de tone, la o medie de 4 tone la hectar, iar față de producția-record din 2014, de 11,3 milioane de tone, este cu 28% mai mare. În 2014, randamentul a fost de 4,48 tone/ha.2017

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.