Cozonacii şi checurile, cele mai comandate deserturi de Crăciun

• Sărbătorile de iarnă reprezintă acea perioadă din an în care cozonacul și checurile se consumă mai mult ca niciodată. Nici biscuiţii, turta dulce sau nucile umplute cu ganache de ciocolată nu sunt ocolite de români în anotimpul rece.

În luna decembrie vânzările cresc foarte mult, chiar cu 25% faţă de o lună obişnuită, cum este cazul cofetăriei Zexe Braserie. Ana Consulea, cofetar şi proprietar Zexe Braserie a declarat pentru news.ro că în 2018 cofetăria artizanală a vândut 800 de cozonaci însiropaţi și 500 de cozonaci clasici. Pentru acest an, producția estimată este mai mare – „ne propunem să producem 1.000 de cozonaci însiropaţi şi 600 de cozonaci clasici. Aceasta este capacitatea maximă de producţie pentru cozonaci, fiind un laborator de cofetărie artizanală. Per familie, se comandă cam trei cozonaci, în medie. Cozonacii de la Zexe Braserie ajung şi pe mesele românilor din străinătate”, a declarat, Ana Consulea.

Cel mai comandat desert de Crăciun este cozonacul, atât din punct de vedere al volumului, cât și a valorii. Următorul preparat dulce preferat de clienții Zexe Braserie este checul (clasic, cu ciocolată şi portocală confiată, cu citrice etc.), apoi turta dulce decorată special de Crăciun, nucile umplute cu ganache de ciocolată, biscuiţi asortaţi şi combinaţii de câte 12 prăjituri.

„Avem un număr limitat de cozonaci, aşa că îi încurajăm pe clienţii noştri să comande din timp. Ultimele comenzi le primim până pe data de 20 decembrie”, a mai declarat Ana Consulea pentru news.ro.

Foto: Facebook Zexe Braserie

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente