Călătorie senzorială la Sigep 2023

• Călătoria senzorială, în care vizitatorii și specialiștii din domeniu au putut descoperi legătura între produsele de ciocolaterie, cofetărie și gelaterie și emoții, a fost un punct de atracție deosebit la Sigep 2023.

Călătorie senzorială

Expoziția Internaționale a Sectorului Dulce, Sigep 2023, reprezintă de peste 40 de ani un punct de referință crucial pentru sectorul de desert al Foodservice-ului, oferind o imagine de ansamblu completă asupra celor mai recente evoluții, tendințe și inovații de pe piața de profil.

Standul grupului Irca, care a reunit toate mărcile sale, Irca, Dobla, JoyGelato și Cesarin, în cadrul Sigep 2023, a prezentat profesioniștilor cele mai bune soluții pentru dezvoltarea produselor de patiserie, cofetărie, ciocolaterie și gelaterie.

Dar asta nu este tot! Standul Irca a oferit vizitatorilor un Hub Senzorial, o nouă experiență incredibilă, creată nu numai pentru a descoperi ingredientele de calitate superioară dezvoltate de companie, ci și starea de spirit care te reprezintă cel mai bine, precum și desertul potrivit acestei stări de spirit.

Călătorie senzorială

O experiență surprinzătoare

Întreaga călătorie, a purtat specialiștii și pasionații din domeniu, prin 4 stări diferite, create cu ajutorul chefilor Irca. Deserturile lor – ca parte a lumii senzoriale, periplul participantului prin cele patru încăperi – reprezentând fiecare o stare de spirit diferită, stimularea văzului dar și a auzului, toate se conjugă pentru a stârni o reacție spontană și autentică.

Creatorii Hub-ului senzorial au luat în calcul patru stări de spirit, fiecare având o culoare definitorie. Astfel Fun (Distracția) este definită de galben, Knowledge (Cunoașterea) de albastru, Adventure (Aventura) de roșu și Harmony (Armonia) de culoarea verde.

Participanții la incitantul experiment, înainte de a pătrunde în spațiul destinat autodescoperirii, au primit un dispozitiv audio cu căști. Astfel, fiecare zonă era percepută nu numai vizual, prin deserturile special concepute, ci și auditiv, adâncind experiența senzorială. Călătorii, trecând prin aceste încăperi, au descoperit cu care din cele patru stări de spirit rezonează în acel moment.

Fun

Cel care iubește să descopere gusturi noi, combinând arome pentru a crea deserturi surprinzătoare aparține zonei galbene. Distracția reprezintă „un must“ pentru această categorie. Însăși zona galbenă este amenajată să reflecte acest lucru. Deserturi ludice, colorate, totul te poartă înapoi la vârsta fără griji a copilăriei, când descoperi lumea cu priviri proaspete, când nimic nu e imposibil.

Knowledge

Încăperea albastră este dedicată celor pentru care cofetăria este o știință exactă, un loc unde fiecare ingredient este studiat riguros. Desertul este rezultatul cunoașterii în amănunt a fiecărui ingredient folosit, atât originea lui, cât și eventualele variațiuni de aromă. Deserturile sunt prezentate participantului la călătorie pe rafturile unei biblioteci. O imensă carte îmbie să fie răsfoită, pentru a descoperi istoria și tipurile de boabe de cacao.

Adventure

Călătorie senzorială

Cei care consideră că a călători în jurul lumii, pentru a descoperi culturi diferite, este esențial în crearea de rețete cu adevărat surprinzătoare, aparțin zonei roșii. Pentru aceștia arta cofetăriei reprezintă o descoperire continuă de noi variante de deserturi, de combinații îndrăznețe de arome și texturi. Sunt cei care nu găsesc niciun moment de plictiseală în activitatea lor. Încăperea roșie reflectă cu siguranță această stare: deserturile surprind prin designul inovativ și prin asocieri de arome inedite.

Harmony

Dacă armonia caracterizează nu numai alegerea aromelor în deserturile create, dar și modul de prezentare, finisajul lor, atunci acel călător se va regăsi în camera verde. Deserturile lui vor combina fiecare element într-un mod perfect, pentru a aduce senzația de pace și armonie celui care îl gustă. Grădini zen, deserturi inspirate de ceremonia ceaiului, linii simple creează ambianța camerei verzi.

Călătoria experimentală în lumea senzorială s-a încheiat cu întrebarea: „În care din cele patru culori te regăsești?“ Participanții au primit în urma răspunsului o brățară care le-a adus plăcerea de a descoperi desertul potrivit fiecărei culori în parte, deserturi realizate de către Pastry Chefii Irca. La fel ca întregul experiment și savurarea deserturilor a reprezentat o evadare senzorială deosebită, prin gusturi surprinzătoare, texturi neașteptate și combinații inedite.

Călătorie senzorială

Această tendință va modela cu siguranță sectorul deserturilor pentru că trebuie să recunoaștem certa conexiune între starea de spirit și afinitatea pentru anumite produse. A fost interesant de descoperit că starea de spirit influențează nu numai alegerea deserturilor, ci și producerea lor. Un chef care este perfect stăpân pe emoțiile sale, cu ajutorul ingredientelor de calitate, va putea crea produse surprinzătoare, adaptate perfect exigențelor consumatorilor.

Echipa Arta Albă a fost însoțită pe parcursul acestei experiențe de Chef Lars Vierhout, unul dintre talentații creatori ai deserturilor prezentate în experiment. Lars s-a alăturat echipei Dobla-Irca în 2021 și este cunoscut ca un Pastry Chef inovator, o minte creativă deosebită, care combină ingredientele Irca și decorațiunile Dobla pentru a obține deserturi de excepție.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Făina de migdale în panificație și patiserie

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.