40 de cofetari spanioli au recreat din ciocolată un tablou celebru de Picasso

Cofetarii au folosit peste 1.100 de kilograme de cacao pentru a picta în ciocolată opera „Guernica” a celebrului pictor Picasso cu o înălţime de 3,5 metri și o lungime de 8 metri

40 de cofetari și ciocolatieri dintr-o asociație locală spaniolă, Euskal Gozogileak (Ciocolaterii Basci), au colaborat pentru a construi o replică în mărime naturală a tabloului „Guernica” a celebrului pictor Picasso. Ei au decis să recreeze faimoasa operă de artă pentru a omagia a 85 de ani de la bombardamentul care l-a inspirat pe Picasso să picteze această lucrare. Au folosit 1100 kilograme de cacao pentru a „picta” tabloul. În 1937, Pablo Picasso şi-a exprimat sentimentele anti-fasciste şi antimilitariste într-un tablou de 3,49 pe 7,77 metri intitulat „Guernica”. Lucrarea redă ororile războiului prin personaje și forme geometrizate în nuanţe de gri, alb și negru.

Cofetarii au folosit peste 1.100 de kilograme de cacao

Celebra lucrare a inspirat de atunci nenumărate imitații în alte medii, inclusiv o versiune de fiber-art și una compusă în întregime din jucării Lego. Este prima oară însă când este expusă și o versiune  în ciocolată pentru tabloul Guernica.
Potrivit TeleMadrid, cofetarii au folosit peste 1.100 de kilograme de cacao pentru a pregăti ciocolata necesară de la zero, măsurându-și milimetric fiecare ingredient.

Au ansamblat 14 plăci de diferite tipuri de ciocolată

Echipa de cofetari și ciocolatieri spanioli a recreat figurile unghiulare și tușele de pensulă ale lui Picasso cu diferite tipuri de ciocolată, realizând inițial 14 plăci separate. Imaginile video surprinse de TeleMadrid arată cofetarii prelucrând ciocolata, „desenând” cu pipete și folosind instrumente cu aerograf pentru a obține umbrele, formele și durabilitatea necesare pentru o replica semipermanentă. Proiectul a reprezentat o veritabilă provocare tehnologică din cauza dimensiunilor ample ale picturii originale, care are o înălţime de 3,5 metri şi o lungime de 8 metri.

Au lucrat într-o bucătărie industrială din micul oraş Lezo

Ciocolatierii basci au lucrat într-o bucătărie industrială din micul oraş Lezo. „A trebuit să potrivim şabloane diferite, culori şi imagini şi munca a fost astfel împărţită pentru fiecare dintre noi”, a declarat Ismael Sayalero, unul dintre ciocolatierii implicaţi în proiect. „Poate că ne-au scăpat câteva detalii, dar cred că totul a ieșit destul de bine”, a adăugat el. Lorena Gomez, președintele asociației de cofetari care a realizat lucrarea, a declarat că ,,acest tablou este foarte emblematic pentru patria noastră.”

Replica tabloului „Guernica” din ciocolată va fi expusă și la Paris

Tabloul „Guernica” lui Picasso a călătorit mult, atragând o audiență mare în muzee din Europa și Statele Unite. Într-un mod similar, creatorii lucrării din ciocolată intenționează să ducă versiunea dulce în mai multe orașe. Opera de artă din ciocolată a câștigat deja invitații la expoziții internaționale de ciocolată din Paris și Madrid.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente