Ziua Mondială a Pâinii – 16 Octombrie – sărbătorește majoratul

Începând din 2001, data de 16 octombrie marchează Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day), o sărbătoare internațională dedicată acestui produs de bază care se află pe orice masă. În 1980, Adunarea Generală ONU a decis celebrarea Zilei Mondiale a Alimentației (World Food Day) în data de 16 octombrie, iar, în urmă cu 18 ani, Uniunea Internațională a Brutarilor (UIB) a stabilit ca tot în această zi pâinea să fie ridicată la rang înalt. Să fie oare o coincidență că alimentația și pâinea se sărbătoresc la nivel mondial în aceeași zi? Probabil că nu, având în vedere faptul că pâinea este un produs care stă la baza alimentației de zi cu zi, însoțind aproape orice preparat culinar.

Ziua Mondială a Pâinii este sărbătorită anual în aproximativ 30 de țări de pe toate continentele, printre care și România, unde consumul de pâine este cu mult peste media europeană.

În acest context, pe data de 16 octombrie a fiecărui an, brutarii și companiile din industria panificației organizează diferite activități cu și despre pâine, încercând astfel să le arate consumatorilor adevărata valoare a acestui produs cu origini de mii de ani.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.