Tekno Stamap – echipamente de top pentru sectorul de panificație

• Înființată de Antonio Baldovin și Remigio Dante în 1982, compania Tekno Stamap s-a impus rapid pe piață în producția de echipamente pentru industria alimentară, adăugând ulterior la gama sa de produse mașinile de foietat (manuale și automate), mixerele planetare și malaxoarele, care reprezintă și astăzi inima companiei.

Profilul companiei Tekno Stamap reprezintă o poveste de succes național și internațional de peste 40 de ani. Compania este recunoscută în întreaga lume, din Europa până în Japonia, din Africa de Sud până în America de Nord, din Asia până în America de Sud și asta datorită experienței sale, tehnologiei de ultimă generație și atenției acordate clienților.

Cu un portofoliu de peste 400 de echipamente vândute până în prezent pe piața de profil din România, Tekno Stamap se situează în topul preferințelor profesioniștilor prin tehnologia de top, designul unic și fiabilitatea echipamentelor sale.

Tekno Stamap

Misiunea companiei este de a-și extinde în mod constant oferta de produse, menținând standarde înalte de calitate și inovație tehnologică, continuând în același timp să investească în sisteme de producție noi și mai eficiente. Tekno Stamap își propune să devină un punct de referință la nivel mondial în producția de utilaje profesionale dedicate prelucrării aluatului pentru industriile de panificație, patiserie, pizzerie și cofetărie.

Atenție deosebită în dezvoltarea echipamentelor

Tekno Stamap produce aproape toate componentele mașinilor sale, ceea ce face ca societatea să fie de facto autonomă: proiectarea, dezvoltarea și asamblarea au loc în cadrul companiei, ceea ce prezintă avantaje enorme și, nu în ultimul rând, un raport preț/calitate extrem de competitiv.

Tekno Stamap

Tekno Stamap a acordat întotdeauna o mare atenție ergonomiei și designului mașinilor sale, reînnoind în mod constant structurile și elementele de control pentru a răspunde nevoilor cofetarilor și brutarilor din întreaga lume. O atenție deosebită este acordată siguranței utilajelor, care sunt mereu la zi cu cerințele standardelor europene.

În 2019, Tekno Stamap a început construcția unei noi unități de producție în GRISIGNANO DI ZOCCO, finalizată în 2022, trecând de la cei aproximativ 4.500 m² ai vechiului amplasament la  9.000 m² actuali. Această investiție are ca scop existența unui singur centru de producție, completat cu o sală de demonstrații de 400 m², disponibilă pentru clienții interesați să încerce pe viu orice utilaj.

Tekno Stamap

Mixerele planetare

Mixerele planetare Tekno Stamap se înscriu de multă vreme în categoria echipamentelor preferate de profesioniști, fiind nelipsite din bucătăriile și laboratoarele de patiserie și cofetărie din întreaga lume. Aceste mixere sunt concepute pentru amestecul cantităților mari de materii prime, fiind adaptate pentru a lucra cu aluat de orice consistență, compoziții moi pentru deserturi, creme din diferite lactate, maioneză, spumă din albuș de ou, sosuri.

Tekno Stamap

Compania italiană creează mixere planetare pentru producție la scară redusă, medie sau mare, toate echipamentele fiind caracterizate de o robustețe și o fiabilitate deosebite, precum și de o mentenanță redusă.

Mixerele din seria C-Line 2, destinate producției la scară redusă, sunt prevăzute cu accesorii multiple și ușor de înlocuit, fiind ideale pentru amestecarea compozițiilor pentru umplutură, gen mousse-uri sau creme. Structura echipamentului este din oțel inox și plexiglas, cu un capac de plastic ABS termoformat rezistent la șocuri. O atenție deosebită a fost acordată și standardelor de siguranță, în conformitate cu reglementările Comunității Europene.

Tekno Stamap

Pentru capacitățile de producție medii și mari Tekno Stamap a creat mixerele planetare TEKNO. Acestea pot fi utilizate atât în laboratoarele de patiserie cât și în cele de cofetărie, pentru operațiuni de mixare mai delicate, la costuri de funcționare reduse. Mixerele din gama TEKNO permit gestionarea precisă a programelor de lucru, datorită setărilor electronice de timp și viteză, care pot fi modificate chiar și în timpul funcționării.

Mașinile de foietat

Un alt exemplu de echipament de succes al companiei Tekno Stamap este reprezentat de mașinile de foietat automate și semiautomate, ușor de utilizat și adaptate pentru capacități de producție medii și industriale.

Gama automată AUTOSMART, cu un cadru și o structură robustă din oțel inoxidabil și aluminiu, reprezintă linia de top a echipamentelor pentru laminare produse de Tekno Stamap. Panoul de control cu ecran tactil ușor de utilizat, cu software inteligent, face ca programarea să fie cu adevărat facilă.

Tekno Stamap

Este posibilă setarea a 50 de programe de lucru și legarea mai multor cicluri de laminare într-o secvență. Programarea secvențială oferă posibilitatea de a seta porniri, opriri, mărirea și micșorarea distanței dintre role pentru a răspunde unor nevoi specifice, fără operare manuală.

Dotarea cu un dispozitiv automat de înfăinare și un cilindru de roluire a aluatului cu sistem „no-stress” crește eficiența, reducând și mai mult timpul de lucru.

Gama AUTOSMART 123, dotată cu cilindrii cu diametrul de 123 mm, permite prelucrarea aluaturilor dense în foi extrem de subțiri, iar în varianta cu lățimea de lucru de 700 mm, sunt echipamente ideale pentru a prelucra cantități mari de aluat.

Liniile  industriale pentru croissante CROYMAT – un alt vârf în tehnologia echipamentelor produse de Tekno Stamap.

Tekno Stamap

Datorită posibilității de personalizare a fiecărei mașini, se vor putea obține croissante de la 12 de grame până la 150 grame, în funcție de cerințe, ajungând la o producție de până la 7000 de bucăți pe oră. Iar prin unitatea de calibrare, se obține un aluat uniform și la grosimea dorită, eliminând eventualele pierderile.

Echipamentele CROYMAT pot fi personalizate și prin adăugarea unei pompe electrice și a unei ghilotine, a rolelor de tăiere și a laminatoarelor de aluat, pe lângă o gamă largă de alte accesorii.

Liniile industriale CROYMAT pentru croissante sunt prevăzute și cu o unitate de laminare: reglarea cilindrilor de calibrare permite modificarea numărului de laminări a aluatului. Consistența de laminare se reglează prin închiderea sau deschiderea benzilor pentru a obține orice tip de produs laminat. Datorită benzilor de laminare ușor de îndepărtat, curățarea se poate face rapid.

Tekno Stamap

Sistemul de tăiere secționează aluatul în două etape, evitând lipirea acestuia pe lama cuțitului, iar rolele de tăiere pot fi înlocuite, la nevoie, în câteva secunde. Mecanismul de recuperare a resturilor de aluat transportă aluatul în exces într-o tavă situată sub dispozitivul de tăiere, ceea ce diminuează pierderile și face recuperarea aluatului simplă și rapidă.

Cu masa de by-pass, CROYMAT devine o adevărată linie de panificație. Diferitele role de tăiere oferă posibilitatea de a obține mai multe tipuri de croissante, dar și alte tipuri de produse.

Gama de echipamente dezvoltate de către compania italiană Tekno Stamap este distribuită în România de către Nova Pan, Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: FaTRIX™ – grăsime vegetală pentru produsele de panificație

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.