• Salon du Chocolat este cel mai mare eveniment din lume dedicat în întregime ciocolatei și patiseriei.
Un adevărat deschizător de drumuri ajuns la a 29-a ediție, evenimentul emblematic al gastronomiei dulci va reuni ciocolatieri, patiseri, cofetari, gelatieri, artizani timp de 5 zile chiar în inima Parisului, la Expo Porte de Versailles, între 30 octombrie – 3 Noiembrie 2024.
Cu peste 500 de participanți din întreaga lume, 60 de țări reprezentate, cea mai largă gamă de ciocolată de pe 5 continente, prezența țărilor producătoare de cacao și cele mai mari nume din ciocolată și patiserie reunite în mod excepțional, această nouă ediție a Salon du Chocolat promite să impresioneze și de această dată vizitatorii cu un program exclusiv de evenimente și activități.
Vor avea loc demonstrații de rețete realizate de chefi de top, concursuri, expoziții și lucrări în ciocolată, spectacole și reprezentații live, ateliere de patiserie și conferințe.
Serată caritabilă
Marți, 29 octombrie 2024, se va desfășura serata de inaugurare a celui de-al 29-lea Salon du Chocolat de Paris, o seară deosebită de solidaritate organizată în beneficiul organizației caritabile Mécénat Chirurgie Cardiaque.
Mécénat Chirurgie Cardiaque permite copiilor cu malformații cardiace să fie operați atunci când acest lucru este imposibil în țara lor din cauza lipsei de resurse tehnice sau financiare. Aceștia sunt îngrijiți în 11 orașe din Franța (Angers, Bordeaux, Lille, Lyon, Marsilia, Nantes, Paris, Saint-Denis de La Réunion, Strasbourg, Toulouse și Tours) și 2 orașe din Elveția (Geneva și Lausanne). În Franța, aceștia sunt găzduiți de familii gazdă voluntare, iar în Elveția într-un cămin specializat.
Prin cumpărarea unui bilet pentru această serată, participanții contribuie la schimbarea vieții unui copil și vor putea avea acces privilegiat în universul dulce, cunoscând unele dintre cele mai talentate persoane din industrie.
Punctul de atracție central al expoziție Salon du Chocolat Paris, pe lângă legendara paradă a rochiilor de ciocolată, va fi reprezentat de monumentala creație a Pastry Chef-ului Nicolas Guercio, „Lulu”, un sharpei de 5 metri înălțime, realizat în întregime din ciocolată, mascota hotelului Lutetia.
Mai multe amănunte despre ediția a 29-a a Salon du Chocolat găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.
Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor-Șef Arta Albă
Citiți pe Arta Albă și: Belcolade Selection No Added Sugar: Ciocolata belgiană care îți încântă simțurile