Românul consumă cu 10 kg mai puțină pâine pe an

Consumul de pâine, în România, a scăzut în ultimul deceniu de la 92 kg pe locuitor într-un an la puțin peste 82 kg în prezent, dar încă se menține peste media europeană de 78 kg/locuitor/an, conform celui mai recent studiu de piață privind produsele de panificație, prezentat de președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

„Consumul de pâine s-a redus aproximativ cu un kilogram pe om în fiecare an și a ajuns la 82,2 kilograme. Este un consum mai mare decât media europeană de 78 kg/om/an, și eu cred că, în perioada următoare, consumul nu o să mai scadă așa de mult”, a declarat Aurel Popescu, președintele Rompan, prezent la târgul INDAGRA 2018. El consideră că această tendință de scădere a consumului de pâine din ultimii ani este „viabilă și corectă”. „Eram pe locul I în Europa, iar acum suntem pe II sau III. E interesant că a început să crească cererea de pâine din făină integrală și cea de produse realizate în sistem tradițional, deci lumea se îndreaptă către produse de calitate”, a afirmat liderul ROMPAN. Studiul de piață mai arată că biscuiții au înregistrat pe consum o creștere de 12,5% în 2017, comparativ cu 2016, cozonacii cu 9,3%, iar produsele de patiserie cu 0,7%, însă aici nu a fost inclus și comerțul stradal. Pe de altă parte, consumul de făină a scăzut cu 2,3%.

Potrivit studiului, piața de morărit și panificație a crescut la trei miliarde de euro, fiind pe primul loc în industria alimentară, cu 4.500 de firme active.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.