Automatizarea, externalizarea, dar și importul de forţă de muncă – soluţii ale deficitului de personal

Principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru a contracara efectele crizei de personal cu care se confruntă companiile din România sunt automatizarea și robotizarea, externalizarea anumitor activităţi, dar și importul de capital uman din străinătate, consideră specialiștii unei companii de soluții software dedicate resurselor umane.

„Conform statisticilor de anul acesta, țării noastre îi lipsesc peste un milion de angajaţi care ar trebui să acopere diverse posturi. România traversează o adevărată iarnă demografică şi, sunt date care ne arată că, pe fondul migraţiei şi din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni”, a punctat Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software.

Soluţiile de retehnologizare a spaţiilor de producţie se dezvoltă într-un ritm alert, în prezent existând numeroase sisteme în care rolul factorului uman este doar de supraveghere a fluxului tehnologic, iar maşinile îndeplinesc majoritatea sarcinilor.

Astfel, prin adoptarea soluţiilor automate, pe lângă rezolvarea problemelor legate de lipsa forţei de muncă se aduce şi un plus produsului finit, prin îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului care poate fi, de multe ori, superioară celei realizate manual.

Pe de altă parte, conform directorului de vânzări al Romanian Software, o soluție ar fi și importul de forţă de muncă, pentru a preîntâmpina criza de personal cu care se confruntă tot mai mulţi angajatori.

Reprezentanţii companiei susţin că „printre avantajele majore ale leasingului de personal se numără economia de timp şi de bani, mai ales având în vedere eforturile care se fac cu recrutarea şi cu plata taxelor şi a impozitelor”.

Recent guvernul a aprobat suplimentarea cu 8.000 a contingentului pe tipuri de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România, conform Agrofood.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.