Proiectul educațional „Bobul de grâu – o călătorie în lumea bucuriei”

Lady Chef Cornelia Ghișoi este sufletul unui proiect pentru elevi, prin care aceștia descoperă drumul bobului de grâu din lan și până pe masa de acasă sau de la restaurant. Proiectul “Drumul Bobului de grâu” este gândit ca o staţie de oprire în procesul de cunoaştere al copiilor, care să-i abată de la drumul scurt de la magazin şi acasă.  Alături de specialiști în panificație, doamna Cornelia Ghișoi le-a prezentat copiilor modul în care un bob de grâu se tranformă în pâine, cozonaci, covrigi. Totul s-a întâmplat în sălile de curs special amenajate de la American Hotel Academy Brașov.

La lecția demonstrativă, elevii au primit informații despre fiecare ingredient: făina, drojdia, apa, sarea, uleiul, au aflat ce rol are fiecare, dar și cum se prepară produsele. Copiii au aflat care este diferenţa dintre tipurile de făină și au putut pipăi, mirosi, atinge ingredientele, apoi au frământat și modelat chifle sau produse de patiserie. Cea mai mare satisfacție a fost atunci când au putut gusta pâinea făcută cu mâna lor, proaspăt scoasă din cuptor.

 

Dincolo de pasiunea cu care au frâmântat aluatul, elevii au primit și informații utile și au căpătat abilităţi practice de realizare a produselor de panificație. Copiii au aflat lucruri noi despre  importanţa pe care o are pâinea în dieta zilnică și despre  nevoia de a consuma produse de calitate.

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.