Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie

• Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie se va desfășura vineri, 17 februarie 2023, la Cluj-Napoca.

Vineri, 17 februarie 2023, la centrul de inovație BAKERY SCHOOL din Cluj-Napoca, singura școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie și cofetărie din România înființată de Puratos România, va avea loc Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie.

În cadrul competiției, derulată sub formatul  WorldSkills și recunoscută de Ministerul Educației din România, se vor întrece copii talentați, viitori brutari și cofetari.

Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie

Olimpiada este găzduită de Bakery School România alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Nastase, Tărtășești – Dâmbovița și Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Competiția va începe la ora 08.30 cu probele pentru Cofetărie-Patiserie. Probele pentru această specializare vor ține până la ora 12.30, când va începe evaluarea preparatelor.

În intervalul 13.30-17.30 se va desfășura proba pentru specializarea de brutărie. La olimpiadă vor participa 22 elevi, reprezentând 6 licee din țară.

Jurizarea este făcută de experți

Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie

Bakery School va fi reprezentată de două echipe de câte doi copii pentru fiecare specializare. Juriul este format din doi experți belgieni și doi specialiști locali pentru fiecare specializare. Aceștia vor nota acuratețea rețetei, respectarea timpului, și, nu în ultimul rând, gustul.

Echipele câștigătoare vor primi stagii de pregătire intensivă în străinătate, alături de experți de talie internațională, precum și oportunitatea de a reprezenta România la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills 2023, care va avea loc în perioada 5 – 9 septembrie 2023 în Gdansk, Polonia.

Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie

Bakery School România este singura școală în sistem dual din România dedicat industriei de cofetărie, patiserie și brutărie. În septembrie 2022, Bakery School a deschis a doua școală la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr.1, Cluj-Napoca.

Dezvoltare profesională pentru tineri

Fundația WorldSkills România susține performanța profesională în rândul tinerilor, pentru succesul personal și dezvoltarea României prin: promovarea excelenței în domeniul profesional, oferirea de experiențe de învățare relevante în diverse domenii profesionale,  facilitarea colaborării între diversele organizații implicate în sprijinirea orientării, formării, integrării și dezvoltării profesionale a tinerilor, pentru o mai bună corelare între sistemul de educație și piața muncii. Fundația WorldSkills Romania se concentrează în special pe profesiile din domeniul tehnic și vocațional.

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificație, patiserie și ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajați în 71 de țări, deține 63 de unități de producție și 88 de centre de inovație, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de țări. Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar și servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o rețea de 10 filiale la nivel național și prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Joia Grasă – cea mai gustoasă tradiție a Poloniei

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.