INDAGRA și INDAGRA FOOD – Ediția anului 2022

• INDAGRA– cel mai cunoscut eveniment agricol din România și INDAGRA FOOD– târgul internațional pentru industria alimentară s-au desfășurat  între 26 – 30 octombrie 2022, la ROMEXPO.
Ambele evenimente au fost organizate de ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

La această ediție, au participat peste 412 firme din România și străinătate, reprezentative pentru sectorul agricol și alimentar.
Pe o suprafață de 29.000 mp, au fost prezentate proiecte pentru dezvoltarea agriculturii românești și s-au dezvoltat relații comerciale între reprezentanți de top din industria alimentară.

Indagra și Indagra Food

INDAGRA – INDAGRA FOOD 2022 a înregistrat un grad de internaționalizare de 29%, la cele două manifestări participând firme din țări precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Suedia, SUA, Turcia, Ungaria, Vietnam.

În cadrul INDAGRA 2022 – Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei s-a promovat producția sustenabilă a culturilor și au fost prezentate tehnologiile care asigură un consum redus de energie și de combustibil. În plus, s-a adus în atenția publicului specialist ideea de smart farming care se bazează pe metode de protejare a mediului înconjurător, conservarea resurselor, precum și implementarea tehnologiilor în procesele agricole.

Noi tendințe din domeniu

De asemenea, târgul a trasat tendințele anului 2022 din domeniul agriculturii, viticulturii, horticulturii și zootehniei. În cadrul INDAGRA, expozanții au lansat produse revoluționare, au întâlnit noi parteneri de afaceri, au dat curs dialogului de business și și-au prezentat oferta de echipamente și tehnologii, precum și noutățile sau promoțiile generoase.

Pe lângă produsele și serviciile companiilor expozante, vizitatorii au putut admira animale și au aflat de la specialiști cum se face creșterea și îngrijirea acestora, utilizând cele mai moderne produse, tehnici și echipamente.

Târgul INDAGRA 2022 a fost organizat pe trei saloane tematice:

  • Salonul de Agricultură – cu 4 zone tematice: Material săditor, semințe, îngrășăminte; Zootehnie/Viticultură; Mașini, utilaje și echipamente agricole; Tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii.
  • Salonul Utilajelor Agricole– unde au fost expuse: utilaje agricole mari, echipamente de mari dimensiuni, excavatoare, unelte, cisterne, combine, remorci, piese.
  • Salonul Zootehnic– unde au putut fi admirate bovine, ovine, caprine, cabaline și păsări.

Evenimente conexe

De asemenea, a avut loc o serie de evenimente conexe pe teme de interes printre care:

  • Forumul American de Dialoguri Comerciale pentru Securitatea Apei și Alimentelor în România, Moldova și Ucraina – organizat de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România.
  • Conferința Cum sună viitorul agriculturii românești? O perspectivă olandezo-română” – organizată de către Ambasada Olandei.
  • Conferința „Principalele orientări și provocări ale noii perioade de programare 2023 – 2027”– organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.
  • Seminarul„Soluții israeliene inovatoare în sectorul agrifood”– organizat de Ambasada Israelului.
  • Lansarea Agribusinessjob– o platformă de job-uri dedicată sectorului agri-food.

INDAGRA FOOD 2022 Târgul internațional pentru industria alimentară a reunit producătorii, distribuitorii și importatorii de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, dar și reprezentanții ai domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

Manifestarea a prezentat atât evoluția sectorului alimentar, cât și provocările cu care se confruntă în contextul actual. În cadrul INDAGRA FOOD  s-au prezentat soluții ecologice pentru industrie cu impact redus asupra mediului, și care asigură o calitate superioară a alimentelor, precum și tehnologii digitale care vor accelera modernizarea acestui sector.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Studiu Eurostat: cafeaua s-a scumpit în UE

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.