• Un alt caz de suprataxare într-un local italian încinge spiritele pe Social Media după ce a fost postată chitanța primită la finalul consumației.
După taxarea suplimentară a tăierii unui sandviș în două, o porționare de tort taxată cu 15 euro deschide din nou polemica încasărilor controversate. S-a întâmplat în Pino Torinese, într-o pizzerie. Fabio Bregolato, care locuiește în Rosta, împreună cu un grup de prieteni și rude, face o rezervare la o pizzerie. Acesta explică pe Facebook într-o postare că planificau sărbătorirea unei zile de naștere.
Pentru că localul unde a făcut rezervarea nu servea și tort aniversar, Fabio recunoaște că i s-a permis să aducă desertul din afara locației. Cu toate acestea, lucrurile nu merg chiar așa cum a fost planificat, italianul descoperind cu stupoare că tăierea tortului i-a fost trecută pe chitanță la nici mai mult, nici mai puțin de …15 euro.
Bregolato povestește: „Eram zece persoane, pizza excelentă și servicii bune, dar….. 15 euro pentru a tăia un tort adus de noi a fost într-adevăr o surpriză neplăcută”. La postare este atașată o fotografie a chitanței: „Puteau să treacă cu vederea, nu mi s-a întâmplat niciodată în 40 de ani (și am mâncat destul de multe pizza) ca un restaurant să ceară în plus pentru a tăia un tort”, adaugă acesta.
Fabio Bregolato susține că a avertizat în legătură cu tortul: „Pizzeria nu a putut să facă un tort, dar a spus că putem aduce un tort din afară”.
Controversa a izbucnit pe rețelele de socializare, unii fiind de acord cu Bregolato, în timp ce alții atrag atenția că este de așteptat taxarea unui serviciu în plus. „Mi s-a întâmplat la Carmagnola“, scrie o doamnă, „am plătit 2 euro pentru fiecare felie de tort“.
Răspunsul proprietarului
Și iată ce susține și proprietarul: „Am marcat acest serviciu pe chitanță și plătim taxe pe această sumă. Este un serviciu și, ca atare, are un cost”.
Acesta explică în continuare: „Clientul nici măcar nu a vrut să avertizeze în legătură cu prăjitura adusă de acasă! Când a făcut rezervarea, nu a spus nimic. Când a sosit ne-a arătat tortul și ne-a spus: «Vă ocupați voi de el?». Nimic altceva. Nu suntem obligați să facem acest serviciu, mai ales pentru că riscăm atunci când servim ceva ce nu producem noi. Suntem conștienți de acest lucru, cu atât mai mult cu cât suntem specializați în produse pentru celiaci și pentru cei cu intoleranțe”.
După ce s-au asigurat că tortul era ambalat, au acceptat să îl taie și să îl servească: „Dar era mic, pentru cel mult șase persoane și ei erau zece. Chelnerița a dus tortul la bucătărie și cu greu a reușit să taie zece felii acceptabile, le-a aranjat pe farfurie într-un mod foarte frumos, tocmai pentru a da un aspect plăcut produsului, în ciuda porțiilor mici. Pe scurt, între tăierea, aranjarea și servirea tortului la masă, a stat 25 de minute, timp în care nu am putut să o pun să facă altceva“, subliniază proprietarul.
Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă
Citiți pe Arta Albă și: Torturile artistice cuceresc Instagramul