Le Pain Quotidien lansează pâinea cu canabis

• Le Pain Quotidien, lanțul internațional de brutării-restaurante, a lansat o pâine ecologică cu canabis.

Noua pâine cu canabis lansată de Le Pain Quotidien nu conține efectiv drogul activ, ci semințele plantei de canabis, care au un conținut de THC ( Tetrahidrocanabinol ) redus sau inexistent.

Rețeta acestei pâini a fost dezvoltată de fondatorul Alain Coumont în colaborare cu cultivatorul de canabis Canbe Farm din Belgia. Pâinea este obținută din semințe de canabis întregi  și decorticate, făină de canabis măcinată, maia și făină integrală organică.

Pâinea cu canabis

Semințele de cânepă conțin vitaminele B și E, minerale precum magneziu, potasiu, fier, zinc și fosfor, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, peste 60% fibre solubile și proteine esențiale pentru sănătatea intestinală.

Planta de cânepă absoarbe din atmosferă anual până la 15 tone de dioxid de carbon (CO2) la hectar, adică echivalentul scoaterii de pe șosele a 9 autoturisme. Planta contribuie la sănătatea solului și nu are nevoie de apă suplimentară, deoarece rădăcinile sale pot căuta apă până la peste un metru adâncime.

Cânepa poate fi cultivată fără pesticide, deoarece este robustă și rezistentă la dăunători în mod natural. Acestea sunt alte vești bune pentru mediul înconjurător!

Cânepa este folosită tot mai des

Pâinea cu canabis

Le Pain Quotidien explică de ce a introdus această variantă inedită în portofoliul de produse, afirmând că, deși la nivel global cânepa și-a făcut simțită prezența în din ce în ce mai multe produse diverse, pare totuși mai mult decât o modă trecătoare.

„Pâinea noastră de cânepă este probabil una dintre cele mai interesante creații care au ieșit din cuptorul nostru. Pe lângă faptul că este incredibil de gustoasă și acompaniază perfect o gamă largă de arome de primăvară, această pâine a devenit, de asemenea, noul nostru punct de referință pentru sustenabilitate.“

Întreaga plantă poate fi folosită în diverse aplicații, de la textile și hârtie, la materiale pentru izolație. Și, deoarece cânepa are atât de multe utilizări în diverse sectoare industriale, nu există aproape nicio pierdere producându-se și foarte puține deșeuri.

Pâinea cu canabis

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Canabidiolul nu primește încă aprobarea EFSA

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.