Investiţie pentru dezvoltarea de soluții care înlocuiesc plasticul cu hârtie în industria ambalajelor

Tetra Pak, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare, investește în perioada 2019-2021 în vederea dezvoltării producției de paie de hârtie, capace nedetașabile și a altor soluții care să înlocuiască produsele din plastic obținut pe bază de combustibili fosili, arată Raportul de Sustenabilitate 2019 al companiei.

Strategia Tetra Pak pentru dezvoltarea portofoliului de ambalaje sustenabile implică o investiție de 80 de milioane de euro, în perioada 2019 – 2021. Compania se implică de peste 20 de ani în acţiuni de sustenabilitate şi anunţă că a economisit, începând din 2010, în total, echivalentul a 10 milioane de tone de CO2, în întregul lanț valoric, în vederea atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon până în 2020.

Tetra Pak lucrează îndeaproape cu clienţii şi furnizorii pentru a oferi produse sigure, inovatoare şi ecologice. Astfel a încheiat parteneriate pentru reciclare cu companii precum Veolia cu scopul de a accelera reciclarea la nivel global a ambalajelor de carton pentru băuturi. Începând din 2012, compania a investit 20 de milioane de euro pentru a sprijini infrastructura de colectare și reciclare. Mai mult, a creat 45 de posturi noi în cadrul companiei pentru a sprijini colectarea și reciclarea ambalajelor de carton la nivel global.

Tetra Pak este o companie multinaţională cu sediul în Suedia. Are aproximativ 25.000 de angajaţi în peste 85 de ţări, iar produsele sale ajung la consumatori din peste 160 de ţări. În România, doar anul trecut, a livrat peste 148 de milioane de ambalaje care au fost utilizate în programul de distribuire a laptelui în școli.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Linii pentru divizare – predospire – modelare aluat
Slider
Faina pentru pizza
Slider
Cuptoare pentru panificaţie
Reducere la cuptoare
Vitrine prezentare produs
Slider
Instalatii stocare transport dozare fainuri, alte ingrediente pulverulente
Instalatii de stocare transport dozare
Ustensile si accesorii Martellato – Colectia noua
Ustensile decor Sarbatori de iarna Martellato
Novoil D – Pentru divizoare fericite!
Novoil D - Pentru divizoare fericite!