Expoziţia ciocolatierilor francezi, Salon du Chocolat Paris, la a 26-a ediţie

Salon du Chocolat Paris revine cu a 26-a ediție, de data asta la sediul tradițional, Centrul de expoziții Porte de Versailles din capitala Franței. Anul trecut, evenimentul de la Paris dedicat ciocolatei s-a desfășurat online din cauza pandemiei. Spectacolul, care atrage 150.000 de vizitatori în fiecare an, este unul dintre cele mai prestigioase evenimente publice din „calendarul de ciocolată”.  Salon du Chocolat s-a deschis în 28 octombrie și își va încânta și îndulci vizitatorii timp de 5 zile.

La Salon du Chocolat Paris, picturi celebre și parada modei din ciocolată

Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii pot degusta și cumpăra delicioasele produse de ciocolată, se pot întâlni cu producători și fermieri care cultivă cacao, pot vorbi cu renumiţi ciocolatieri, pot admira sculpturi în ciocolată și o paradă a modei în care frumoasele modele poartă vestimentații dulci de ciocolată. Alte puncte de atracție sunt, deja celebra lucrare în ciocolată, „Guernica”, o replică dulce a picturii lui Picasso, realizată de un grup de artizani basci, precum și un bust al lui Napoleon realizat de producătorul de ciocolată Jean-Luc Decluzeau.  Ciocolatierul va prezenta un basorelief inspirat din pictura lui Jacques-Louis David „Bonaparte franchissant le Grand Saint-Bernard”. Lucrarea este realizată cu peste 100 kg de ciocolată şi 1,65 metri lăţime şi 1,10 metri înălţime. Această lucrare este rezultatul a peste 120 de ore de muncă.

Patiseri şi cofetari celebri pe scena special amenajată, Pastry Show

Patiseria are şi la această ediţie un spaţiu  aparte, după succesul înregistrat la ediţia din anul 2019. Patiseri şi cofetari de renume vor face demonstraţii live şi  vor pregăti produsele de patiserie preferate chiar sub ochii vizitatorilor. Fanii vor avea ocazia să-i cunoască pe chef Sophie de Bernardi de la Café de la Paix, alături de Tristan Rousselot și Pierre Chirac.

Conform tradiţiei, vor fi organizate competiții spectaculoase, printre care „Trophée International de la Pâtisserie” și „Mondial des Arts Sucrés”.

Tema evenimentului este Crăciunul.

Vezi AICI detalii de la alte ediţii ale expoziţiei Salon du Chocolat Paris

Salonul ciocolatei la Paris

Salonul ciocolatei la Paris

Salonul ciocolatei la Paris

Salonul ciocolatei la Paris

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente