Echipa României a câștigat premiul pentru „Cele mai bune praline” la Campionatul Mondial de Cofetărie, Gelaterie și Ciocolaterie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie a avut loc competiția The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate la Milano, organizată de Federația Internațională de Cofetărie, Gelaterie și Ciocolaterie (FIPGC – International Federation of Pastry Ice Cream and Chocolate). Echipa României a câștigat premiul pentru cele mai bune praline, „Prize for Best Praline”, dar și premiul special oferit de unul dintre sponsorii evenimentului, compania italiană SilikoMart.

Cele mai bune praline din lume (Prize for Best Praline) –  Praline cu cătină și praline cu piper roșu & anason 

România a fost reprezentată la Milano de Alexandru Chitic, Corina Balazs, Erika Gălbinașu și Carmela Dragomir (proprietarul lanțului de cofetării Delice), care i-a pregătit pe membrii echipei mai bine de 6 luni. Tema campionatului din 2019 a fost „Artă și tradiție națională”, iar echipa națională a realizat într-adevăr opere de artă, grație pasiunii și profesionalismului de care au dat dovadă. Toată pregătirea și efortul depuse în cele două zile de concurs le-au adus celor patru participanți satisfacție și recunoaștere mondială.

Piesa din pastilaj

Piesa din zahăr

Piesa din ciocolată

Pe lângă cele trei piese de mai sus (pastilaj, zahăr  și ciocolată), echipa a mai realizat patru torturi moderne, 60 de praline și înghețată artizanală.

Felicitări tuturor pentru câștigarea celor două premii atât de importante, care cu siguranță vă umple inima de bucurie!

Cel mai prestigios eveniment internațional dedicat profesioniștilor din domeniu, Campionatul Mondial de Cofetărie, Gelaterie și Ciocolaterie de la Milano, este o competiție senzațională în care specialiști din întreaga lume concurează pentru a câștiga titlul de „Campion Mondial în Cofetărie, Gelaterie și Ciocolaterie”. Podiumul de anul acesta a fost ocupat de Japonia (locul I), China (locul al II-lea) și Italia (locul al III-lea), în concurs participând 19 țări din întreaga lume (Peru, Japonia, Mexic, Tunisia, Egipt, SUA, Franța, Polonia, Australia, Thailanda, Ungaria, Belgia, China, Algeria, Maroc, Columbia, Bolivia, Italia și România).

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente