„Arena Bucătarilor” (ediția 2019) și-a ales câștigătorii

În perioada 28 – 29 octombrie 2019 au avut loc finalele pentru seniori și juniori din cadrul concursului „Arena Bucătarilor. Cea mai importantă competiție culinară din România a avut loc la Centrul Gastronomic Selgros Brașov, unde chefi de renume au jurizat 16 preparate cu gust, atât la propriu, cât și la figurat. Miza a fost ridicată, deoarece câștigătorii vor reprezenta România, în 2020, la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or”, organizat la Paris.

În data de 28 octombrie a avut loc finala juniorilor, dedicată viitoarei generații de bucătari din România. Opt participanți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, au depus tot efortul de a găti preparate gustoase, care să îi aducă mai aproape de locul I. Câștigătorul finalei „Arena Bucătarilor” Juniori a fost Dragomir Anghel Mihăiță de la Horeca School București. Locul II a fost ocupat de Stanciu Adrian Constantin (Restaurant Belvedere), iar pe poziția a treia s-a clasat Antohi Paul Andrei (Casa din Bran).

La gala de premiere, Dragomir Anghel Mihăiță a declarat emoționat: „Țin să mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat. Nu știu dacă o să pot să îmi iau vreodată revanșa, dar sper să îi fac mândri. Și sunt sigur că asta se va întâmpla. Mulțumesc mult!”.

Ziua următoare (29 octombrie) a avut loc finala „Arenei Bucătarilor” Seniori, în cadrul căreia au concurat cei mai de seamă profesioniști în bucătărie. O altă zi de concurs plină de sentimente amestecate, de la stări de suspans și presiune, la bucurie și satisfacție, toate manifestate în aproximativ 5 ore de competiție intensă. Seniorul de aur al ediției 2019 a fost Mocan Emanuel (Red Wine Bistro Cluj-Napoca), bucătarul care a câștigat locul I și în 2017. Ajutorul în bucătărie al lui Mocan Emanuel a fost chiar Dragomir Anghel Mihăiță, câștigătorul de la categoria de juniori. Locul II a fost ocupat de Alexandru Vreme (Bistro Couchette Braşov), iar Bogdan Cosmin Cozma (DOR Brașov) a primit premiul III.

Copleșit de emoții, Mocan Emanuel le-a transmis celor prezenți: „Vă mulțumesc tutoror, e o onoare să fiu a doua oară aici, după ce în 2017 am fost tot în aceeași situație și am câștigat împreună cu Marius Dodean. Anul acesta, împreună cu Mihăiță Dragomir. Sunt copleșit … e mai mare povara acum pe mine, pentru că trebuie să dovedesc mai mult. (Către participanți) Vă mulțumesc tuturor, ați fost de cinste. Toți am fost la un nivel, juriul știe unde s-a făcut diferența.

Juriu de excelență

La masa juraților au stat nume grele din industria gastronomiei, care au degustat preparatele finale ale participanților, fiind în același timp atenți la tehnicile folosite, la modul de prezentare, dar și la explicațiile care au completat farfuriile gătite de concurenți. Comisia de specialiști desemnată să aleagă câștigătorii competiției a fost formată din 8 chefi: Ioan Florescu, Cornelia Ghișoi, Ciprian Nicolaescu, Jakob Hausmann, David Contant, Nico Lontras, Nikolay Baratova, Victor Melian, Marc Galais, Cezar Munteanu și Peter Bartosz. Întreg evenimentul a fost moderat de Lucian Marinescu, unul dintre fondatorii proiectului televizat „Arena Bucătarilor”, difuzat la PRO TV.

Competiția a fost una strânsă, motiv pentru care alegerea câștigătorilor a fost o adevărată provocare. Excelența a reprezentat o stare de normalitate pe tot parcursul evenimentului, unde s-au reunit atât profesioniști ai gastronomiei, cât și numeroși susținători ai finaliștilor. „Arena Bucătarilor” reprezintă un spectacol de culoare, mirosuri și arome, acompaniat de emoții puternice și profesionalism.

Chef Cornelia Ghișoiu a declarat în încheierea finalei pentru seniori: „Se vede o evoluție de la an la an, ceea ce este îmbucurător, pentru că putem să ne poziționăm pe arta gastronomică internațională. Am văzut suflet și pasiune și vă doresc succes tuturor. Felicitări bucătarilor, mentorilor și familiilor lor”. Chef Ciprian Nicolaescu a completat discursul Corneliei Ghișoiu cu un mesaj scurt și plin de semnificație, adresat participanților: „Pentru mine, astăzi, toți ați fost KITCHEN HEROES (eroi în bucătărie). A fost o onoare să jurizez aceste farfurii. Vă mulțumesc!”.


Despre „Arena Bucătarilor

Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și a găzduit „Arena Bucătarilor”, o competiție culinară care a ridicat standardul gastronomiei românești. Devenit deja tradiţie, concursul premiază an de an talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari, care demonstrează juriului că preparatele lor merită unul dintre premiile oferite de Selgros România. Începând cu 2013, „Arena Bucătarilor” este afiliată competiției internaționale „Les Chefs en Or” din Paris.

Din 2018, concursul se desfășoară în incinta Centrului Gastronomic Arena Bucătarilor,  situat lângă magazinul Selgros din Brașov.

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente