• „Sigur avem iubitori de ciocolată în public” – afirmă Robert Eisler, pastry chef-ul care ne-a oferit rețeta aceasta special pentru împătimiții tentației dulci.
„Un fel de brownie transformat în cookie în care am pus încă niște ciocolată (de aceea le și zice Double Chocolate) și care merg foarte bine la o cafea sau ciocolată caldă (triple chocolate?).
Mai jos vă las rețeta și pașii pentru realizare, dar vă rog să aveți toate ingredientele la temperatura camerei și să respectați cu strictețe pașii, ca prăjiturile să iasă așa cum trebuie – adică crăpate la suprafață și ușor moi (gooey) în interior.” Robert Eisler
Ingrediente:
60 g de unt;
230 g ciocolată neagră 70%;
2 ouă;
70 g zahăr;
70 g zahăr brun;
esență de vanilie;
94 g făină;
12 g cacao;
4 g praf de copt;
2 g sare;
85 g cipsuri de ciocolată (de preferat termostabilă, dar se pot utiliza și cipsuri normale sau ciocolată mărunțită cu un cuțit.
Cantitățile sunt suficiente pentru 8 cookies mai mari sau 16 mai mici.
Preparare:
Punem la topit, pe baie de aburi, untul cu ciocolata neagră 70%. Până se topesc acestea, punem în alt bol ouăle, zahărul, zahărul brun și esența de vanilie și le mixăm, pe viteză medie, timp de 5 minute.
În timp ce ciocolata se topește împreună cu untul și restul ingredientelor se mixează, putem pregăti ingredientele uscate – făină, cacao, praf de copt și sare – pe care le omogenizăm într-un bol.
După 5 minute de mixare, peste emulsia de ouă, zahăr și vanilie adăugăm ciocolata și untul topite, continuând să mixăm, tot la viteza medie, încă 1 minut.
Integrăm ingredientele uscate cu o spatulă, iar la final adăugăm și cipsurile de ciocolată.
Coacere:
Formați cookies pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărați deasupra fulgi de sare (nu granule sau alt tip, neapărat fulgi!) și coaceți la 180⁰C fără ventilație (sau 165⁰C cu ventilație) pentru exact 11 minute.
Așteptăm să ne spuneți în comentarii cum v-au ieșit cookies și ce alte rețete ați vrea să vedeți pe site-ul nostru!
Citiți AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.