Divizoarele de aluat de la Colbake

• Divizoarele de aluat produse de compania spaniolă Colbake sunt echipamente de calitate superioară, adaptate perfect la exigențele pieței de panificație actuale.

Compania spaniolă Colbake demonstrează de peste 30 de ani seriozitate și tehnologie de top în producerea de echipamente pentru industria de panificație.

Fondată în 1985 de către Vicente Colom, compania spaniolă de echipamente pentru industria de panificație devine cunoscută ca brand Colbake în 2017. Vicente Colom decide împreună cu copiii săi să lanseze acest brand bazat pe respectul pentru valorile dobândite în anii de experiență, cu scopul de a face un salt calitativ, pentru a putea satisface mai bine nevoile unei piețe din ce în ce mai exigente și dinamice, prin produse de calitate tehnologică superioară.

Astfel brandul Colbake îmbină peste 30 de ani de experiență în domeniu cu o echipă tânără și dinamică, specializată în soluții tehnologice de înaltă calitate și inovative, care dezvoltă echipamente robuste și fiabile. Compania Colbake este pe piața din România din anul 1994, numărând peste 270 de divizoare instalate până în prezent în țara noastră.

Precizie în divizarea aluatului

Divizoarele de aluat de la Colbake

Divizoarele de aluat dezvoltate de compania Colbake se diferențiază de alte echipamente din piața de profil prin faptul că sunt singurele divizoare prevăzute cu braț dublu pentru acționarea pistonului. Această caracteristică crește durata de viață a mecanismului, determinând, în același timp, și exactitatea greutății bucăților de aluat divizate.

Precizia de divizare este de + /- 2%, iar pentru obținerea unei acurateți maxime se recomandă ca divizarea să fie făcută imediat, astfel încât să nu aibe loc dospirea aluatului.

Divizorul poate porționa aluat cu un conținut minim de apă de 50% (50 de litri de apă la 100 kg de făină), iar capacitatea de producție ajunge de la 750 până la 2400 de bucăți de aluat divizate într-o oră, fiind dotat și cu un invertor de frecvență pentru controlul vitezei mașinii. Pentru o modelare mai precisă divizorul poate fi îmbunătățit cu un sistem de premodelare.

Divizoarele de aluat de la Colbake

Divizorul de aluat de la Colbake poate fi integrat în linii de panificație alături de predospitoare și modelatoare, pentru automatizarea procesului de producție. De asemenea, poate fi prevăzut cu mai multe pistoane simultan, 2, 3, 4 sau chiar 5 pistoane, lucru care poate crește productivitate până la obținerea a 12.000 de bucăți de aluat divizat/oră.

Echipament adaptabil 

Având în vedere că poate fi utilat cu o pâlnie de până la 300 de litri, poate fi integrat în linii de capacitate industrială, cu malaxoare de capacitate mare și foarte mare. Divizoarele cu piston multiplu au posibilitatea ca, opțional, să fie dotate cu dispozitive de îmbinarea a bucăților de aluat astfel încât să se dubleze greutatea maximă obținută pe divizare.

În condițiile folosirii unor consumabile de calitate, ca de exemplu uleiul mineral Premium Novoil, special adaptat pentru a crește performanța divizorului, acesta va funcționa în condiții optime, pentru un timp mai îndelungat.
Gama de echipamente produse de compania Colbake o găsiți la Nova Pan Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Panis Quadratus – un strămoș al pâinii de astăzi.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.