Consumul de înghețată din Italia își revine

Cu 240 de tone de înghețată consumate în weekend, numai în Roma, consumul de înghețată din Italia își revine.
„Căldura și dorința de plimbare în aer liber a salvat cei 39.000 de producători de înghețată care au aproximativ 150.000 de angajați și realizează o cifră de afaceri anuală de 2,8 miliarde de euro”, care fac din Italia liderul mondial al sectorului înghețatei, a subliniat marți Asociația de Agricultură Coldiretti.
Numai la Roma și de-a lungul litoralului din regiunea Lazio  sau consumat aproape 240 de tone de înghețată în ultimul weekend, „însă succesul este unul generalizat la nivelul întregii peninsule, atât în orașe, cât și în stațiunile balneare”, susține Coldiretti.
94% dintre italieni sunt mari consumatori de înghețată, șapte din zece o preferă la cornet, iar restul la pahar. În medie, fiecare italian consumă anual peste șase kilograme de înghețată, iar preferata este înghețata artizanală cu arome clasice.
Consumul de înghețată este susținut de faptul că în 2020 temperaturile sunt cu 1,41 de grade Celsius peste medie, valori care fac din anul în curs unul din cei mai călduroși de după 1800, subliniaza Coldiretti, care se bazează pe un studiu al Institutului de științe atmosferice și ale climei (Isac-Cnr) pentru primele patru luni ale anului.
Sursă: www.agrofood.ro/Articol-Consumul-de-inghetata-din-Italia-isi-revine.-240-de-tone-de-inghetata-s-au-consumat-in-weekend%2C-numai-in-Roma/4607

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.