Compania Mars achiziționează Hotel Chocolat

• Compania americană Mars a anunțat că va cumpăra producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat pentru 534 de milioane de lire sterline (662 milioane de dolari).

Gigantul producător american Mars declară că această achiziție se realizează pentru a ajuta compania britanică să se extindă în străinătate.

Co-fondatorii Hotel Chocolat recunosc, de asemenea, că această tranzacție va permite brandului să „crească mai mult și mai repede”. Reprezentanții Hotel Chocolat, Directorul general al Hotel Chocolat, Angus Thirlwell, și cofondatorul Peter Harris, au declarat că vor  accepta oferta Mars în urma căreia vor primi fiecare 144 de milioane de lire sterline.

Compania Mars achiziționează Hotel Chocolat

Compania își desfășoară activitatea în cea mai mare parte în Marea Britanie, cu aproximativ 124 de magazine, dar are câteva locații și în străinătate. Scopul declarat al Hotel Chocolat a fost acela de a face ciocolată de calitate superioară și a reușit să aducă pe piața britanică luxul ciocolatei premium la prețuri accesibile.

Compania Mars achiziționează Hotel Chocolat

Extindere peste hotare problematică

Înființată în urmă cu 20 de ani, a avut un succes mai puțin satisfăcător în ceea ce privește extinderea la nivel internațional. În septembrie anul trecut, a anunțat închiderea celor cinci magazine din SUA, cu un cost de 3,5 milioane de lire sterline, dar continuă să vândă online, concentrându-se pe ciocolata caldă Velvetiser.

„Știm că brandul nostru rezonează cu consumatorii de peste hotare, dar provocările operaționale ale lanțului de aprovizionare ne-au creat probleme”, a declarat directorul general, Angus Thirlwell pentru BBC.

Angus Thirlwell subliniază cu aceeași ocazie: „Prin parteneriatul cu Mars, putem să ne dezvoltăm prezența internațională mult mai rapid, folosind abilitățile, expertiza și capacitățile lor.”

Compania Mars achiziționează Hotel Chocolat
Directorul general al Hotel Chocolat, Angus Thirlwell

În urma anunțului tranzacției, prețul acțiunilor retailerului a crescut cu peste 160%, iar Angus Thirlwell a anunțat că va rămâne director executiv după ce Mars va cumpăra Hotel Chocolat.

Întrebat dacă Mars intenționează să schimbe rețetele Hotel Chocolat în urma preluării, Andrew Clarke, CEO al Mars Snacking, a declarat că nu există „absolut niciun plan” în acest sens. De asemenea, nu există planuri de a vinde produse Mars în magazinele Hotel Chocolat.

Compania Mars achiziționează Hotel Chocolat

„Avem un palmares concret în ceea ce privește susținerea, protejarea și dezvoltarea mărcilor și păstrarea de fapt a caracterului antreprenorial la care se raportează acel brand”, a adăugat acesta.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Piața de ciocolată afectată de inflație

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente