Ciocolata proteică fără zahăr – concepută la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

  • Green Velvet,  ciocolata proteică cu lapte, fără zahăr şi fără conservanţi, este creația  unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

O echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, dar conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali.

,,Green Velvet – ciocolata proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, precizează cercetătorii universității gălățene.

Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă de cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați formată din: șef lucrări dr. ing. Livia Patrașcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu și șef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare). Green Velvet este primul dintr-o serie de şase produse proteice, optimizate din punct de vedere nutriţional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare. Ciocolata proteică e disponibilă prin comandă online.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.