Bucătarii şi patiserii din India au preparat cel mai lung tort din lume (6,5 km)

Peste 1.500 de bucătari şi patiseri din Kerala (India) au preparat un tort de vanilie lung de 6,5 kilometri, pentru a intra în Cartea Recordurilor Guinness. Desertul cântărește 27.000 de kilograme și are 10 centrimetri grosime şi 10 centimetri înalţime.

Tortul de vanilie a fost decorat manual cu ornamente de ciocolată albă si neagră, iar pentru compoziție s-au folosit 12.000 kilograme de făină și zahăr. Bucătarii şi patiserii au avut nevoie de aproximativ 4 ore pentru a prepara desertul uriaș. Întreg evenimentul s-a desfășurat într-un spațiu destinat festivalurilor din oraşul Thrissur, Kerala, unde au fost amenajate mii de mese.

Acesta este un efort pentru a arăta lumii întregi abilitățile noastre”, a declarat Naushad, liderul asociației organizatoare Bakers Association Kerala (BAKE).

Experţii Guinness prezenţi la eveniment nu au omologat încă recordul, pe motiv că este nevoie de mai mult timp pentru a delibera.

Recordul precedent este deţinut de patiserii chinezi din Zixi care au creat un tort lung de 3,2 kilometri. Tortul chinezesc cu fructe a fost preparat în cadrul evenimentului Zixi Bread International Tourism Festival din 2018 şi a fost degustat de peste 5.000 de persoane. Desertul poartă numele de „Dragonul China” („China Dragon”), iar la realizarea lui au contribuit 60 de cofetari și 120 de asistenți cofetar.

 

 

 

 

 

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.