Un cofetar a creat cea mai rapidă mașină comestibilă

  •  Realizat din 139 de blaturi de vanilie cu glazură de unt pe un sașiu metalic, automobilul a stabilit două recorduri Guinness simultan: pentru viteza maximă și pentru distanța parcursă

 

Maestrul cofetar Mike Elder a creat cea mai rapidă maşină comestibilă şi a invitat chiar un pilot profesionist de curse să o conducă. Maşina a fost realizată în SUA, din 139 de blaturi de tort de vanilie. Este complet comestibilă, în afară de volan şi şasiu, care e făcut din aluminiu. Blaturile au fost lipite cu cremă înghețată de unt, apoi totul a fost acoperit cu fondant. Şi pentru că nu există maşină de curse fără pilot, Mike l-a rugat pe Michael Andretti, fost campion mondial al Formulei 1, să o conducă. Elder a mai făcut o mașină comestibilă neagră, special pentru pasionaţii de ciocolată. A condus-o chiar el atunci, dar nu a reuşit să ruleze nici prea departe, nici prea repede.

Două recorduri Guinness simultan

În Statele Unite, mașina albă comestibilă realizată de cofetarul Mike Elder a stabilit două recorduri Guinness simultan: pentru viteza maximă și pentru distanța parcursă. A accelerat până 27.48 km/h și a rulat pe o distanţă de 106.62 metri (timp de 29.43 secunde). Conform regulilor oficiale a Cărţii Recordurilor, la aceast tip de probă pentru ca recordul să fie înregistrat și omologat, o mașină trebuie să fie cel puțin 90% comestibilă. Pentru probă, au fost construite în total două exemplare, ambele formate din 12 straturi verticale de tort, cu alte cinci pe spoilerul din spate.

46 de ore pentru a „asambla” tortul pe roți

O echipă de nouă profesioniști a avut nevoie de 46 de ore pentru a „asambla” mașinile neobișnuite făcute din tort, costurile totale ale forței de muncă fiind estimate la 414 ore-om. Vehiculul alb a fost făcut din 139 de prăjituri de vanilie cu glazură de unt, iar cea neagră din 145 de prăjituri de ciocolată cu o glazură similară. Ambele au fost complet acoperite cu fondant de gheață satinat, cu imagini comestibile și detalii de fondant.

Scaunele maşinii tort au fost confecţionate din cereale din orez

Drept suport al bunătăţilor a fost folosit un cadru din aluminiu care, cu roţi slick şi osii, cântăreşte doar aproximativ 29 de kg: 28.57 dintr-un total de 298.46 kg ale maşinii albe și doar 28.12 dintr-un total de 303.45 kg ale maşinii negre. Scaunele au fost confecţionate din cereale din orez, iar în termeni de dimensiuni avusese 2.84 metri în lungime, 1.24 metri în lățime şi 0.93 metri în înălțime.

Recordul nu mai fusese doborât din 2012

Michael Andretti, pilot american de curse și campion la diferite competiții de motorsport, n-a stat pe gânduri când a fost rugat să se așeze la volanul bolidului cu gust de vanilie. Și a reușit să bată două recorduri simultan. Recordul original de viteză pentru o mașină comestibilă, de 17.2 km/h, nu mai fusese doborât din 2012. Cursa a avut loc în noiembrie anul trecut, dar Guinness Book a făcut publice rezultate omologate abia anul acesta. Tortul campion realizat de cofetarul american a fost donat unei organizații caritabile, unde fiecare felie a fost devorată cu mare plăcere.