Un cofetar a creat cea mai rapidă mașină comestibilă

• Realizat din 139 de blaturi de vanilie cu glazură de unt pe un sașiu metalic, automobilul a stabilit două recorduri Guinness simultan: pentru viteza maximă și pentru distanța parcursă.

În anul 2020, maestrul cofetar american Mike Elder creează cea mai rapidă maşină comestibilă. Pentru realizarea ei au fost folosite 139 de blaturi de tort de vanilie. Blaturile au fost lipite cu cremă înghețată de unt, apoi totul a fost acoperit cu fondant. Este complet comestibilă, în afară de volan şi şasiu, care e făcut din aluminiu.  Şi pentru că nu există maşină de curse fără pilot, Mike l-a rugat pe Michael Andretti, fost campion mondial al Formulei 1, să o conducă.

Special pentru pasionații de ciocolată, Elder a creat și o mașină comestibilă neagră. Pe aceasta a condus-o chiar el, dar nu a reuşit să ruleze nici prea departe, nici prea repede.

Un cofetar a creat cea mai rapidă mașină comestibilă

Două recorduri Guinness simultan

Mașina comestibilă de culoare albă, realizată de cofetarul Mike Elder în Statele Unite, stabilește două recorduri Guinness simultan: pentru viteza maximă și pentru distanța parcursă. A accelerat până 27.48 km/h și a rulat pe o distanţă de 106.62 metri (timp de 29.43 secunde). Conform regulilor oficiale a Cărţii Recordurilor, la aceast tip de probă pentru ca recordul să fie înregistrat și omologat, o mașină trebuie să fie cel puțin 90% comestibilă.

46 de ore pentru a „asambla” tortul pe roți

Cele două vehicule construite pentru probă au fost formate din 12 straturi verticale de tort, cu alte cinci pe spoilerul din spate. O echipă de nouă profesioniști a avut nevoie de 46 de ore pentru a „asambla” mașinile neobișnuite făcute din tort, costurile totale ale forței de muncă fiind estimate la 414 ore / om. Vehiculul alb a fost făcut din 139 de prăjituri de vanilie cu glazură de unt, iar cel negru din 145 de prăjituri de ciocolată cu o glazură similară. Ambele au fost complet acoperite cu fondant de gheață satinat, cu imagini comestibile și detalii de fondant.

Scaunele maşinii tort au fost confecţionate din cereale din orez

Drept suport al neobișnuitelor deserturi a fost folosit un cadru din aluminiu care, cu roţi slick şi osii, cântăreşte doar aproximativ 29 de kg: 28.57 dintr-un total de 298.46 kg ale maşinii albe și doar 28.12 dintr-un total de 303.45 kg ale maşinii negre. Scaunele au fost confecţionate din cereale din orez, iar în termeni de dimensiuni avusese 2.84 metri în lungime, 1.24 metri în lățime şi 0.93 metri în înălțime.

Recordul nu mai fusese doborât din 2012

Michael Andretti, pilot american de curse și campion la diferite competiții de motorsport, n-a stat pe gânduri când a fost rugat să se așeze la volanul bolidului cu gust de vanilie. Și a reușit să bată două recorduri simultan. Recordul original de viteză pentru o mașină comestibilă, de 17.2 km/h, nu mai fusese doborât din 2012. Cursa a avut loc în noiembrie 2020, dar Guinness Book a făcut publice rezultate omologate abia în anul 2021. Tortul campion realizat de cofetarul american a fost donat unei organizații caritabile, unde fiecare felie a fost devorată cu mare plăcere.

Articol realizat de Redacția Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Ciocolata holografică – învăluită în culorile curcubeului

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.