Suplimente enzimatice pentru făină

• Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari.

Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumină, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți factori precum tehnologia de cultivare, momentul de recoltare, condițiile de depozitare și modul de procesare. În funcție de acești factori, grâul poate avea unele deficiențe cauzate de conținutul enzimatic insuficient.

Enzimele au un rol funcțional foarte important în făină, dar sunt distruse în timpul coacerii, rămânând vizibile doar beneficiile asupra produsului finit. Există două categorii de enzime: cele endogene, conținute nativ în făina de grâu, și cele exogene, adăugate pentru a îmbunătăți performanța făinurilor în scopul dorit.

Pornind de la compoziția biochimică normală a făinurilor de grâu, există două metode pentru a corecta defectele acestora:

  1. Metoda convențională, prin utilizarea amelioratorilor de panificație;
  2. Metoda clean label (eticheta curată), prin utilizarea suplimentelor enzimatice care conțin doar enzime și acid ascorbic ca ingrediente active.

Lider de piață pe segmentul corecției făinurilor în brutărie, Pakmaya a dezvoltat soluții pentru ambele metode de corecție. Aceste soluții sunt pregătite pe tipologia făinurilor din România, pe baza unui proces ştiințific desfășurat în laboratorul propriu. În 2005, am demarat un proiect multianual de analiză și urmărire a calității făinii utilizate în brutării, astfel că avem o arhivă cu peste 6.200 făinuri analizate la nivel național, fiind probabil cel mai amplu proiect de acest fel din țară.

Suplimentele enzimatice Pakmaya intervin în făină și completează enzimele endogene care există în cantitate insuficientă, acționând direct sau indirect asupra proprietăților funcționale (vâsco­zitate, legare apă, solubilitate) și asupra calității pâinii (volum, structură miez, prospețime).

Pakmaya face performanță de 25 de ani în România

De 25 de ani, inovăm în România și suntem lider de piață când vine vorba despre drojdie și alte soluții pentru industria de panificație. Susținem brutarii, cofetarii și bucătarii cu inspirație și produse profesionale special create pentru afacerile lor. Pentru a marca acest moment aniversar, pregătim un proiect special prin care ne propunem să cunoaștem poveștile de succes ale clienților noștri și să fim mai aproape de nevoile lor.

Rămâneți alături de noi pe www.pakmayaprofesional.ro, cât și pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Citiți pe site-ul Arta Albă și Pakmaya obține locul l la categoria „Drojdie proaspătă”| BEST BUY AWARD 2019/2020

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente