Start-Up Nation – se prelungește cu 3 luni termenul de depunere a cererilor de plată/rambursare

 

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a prelungit cu trei luni perioada până la care beneficiarii programului Start-Up Nation pot depune cererile de plată/rambursare aferente dosarelor de finanțare.

Conform prevederilor Ordinului Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) nr. 902/23.04.2020, cererile de plată/rambursare se pot depune până cel târziu la data de 28 septembrie 2020.

MEEMA a adoptat decizia pentru contracararea efectelor economice ale interdicțiilor impuse de prelungirea stării de urgență asupra companiilor beneficiare ale programului Start-Up Nation.

„Continuăm, astfel, adoptarea unor măsuri de susținere a economiei.  Ne orientăm mai ales spre protejarea antreprenorilor beneficiari ai programelor Ministerului Economiei.  Dorim să repornim economia treptat și să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte. IMM-urile reprezintă motorul mediului de afaceri, fiind cele care au o contribuție importantă la bunul mers al economiei”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Deciziile luate pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 pot determina neimplementarea planurilor de afaceri și blocarea activității întreprinderilor finanțate prin nerealizarea integrală a achiziției elementelor de cost aprobate prin acordul de finanțare.

Tot ca urmare a acestor decizii, termenul de efectuare a cheltuielilor și de depunere a cererii de eliberare a ajutorului de minimis era insuficient pentru relansarea economiei.

Termenul s-a prelungit de la data de 28 iunie  la 28 septembrie 2020

Conform art. 6.8 alin (5) din Schema de ajutor de minimis din cadrul Programului Start–Up Nation, ediția 2018, „în maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanțare, dar nu mai târziu de 28 iunie al anului următor semnării acordului de finanțare pentru dosarele admise în buget și 15 noiembrie al anului următor semnării acordului de finanțare pentru dosarele admise în afara bugetului și care intră la finanțare în urma eliberării de buget, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile și să depună documentația aferentă cererii de plată/rambursare la sediul AIMMAIPE”.

Astfel, prin Ordinul nr. 902, termenul a fost prelungit de la data de 28 iunie 2020 până la 28 septembrie 2020, cu menținerea condiției de maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanțare.

Atenție: perioada stării de urgență NU este calculată în termenul de 1 an!

Sursă: https://www.manager.ro/articole/economie-139/prelungire-cu-3-luni-a-perioadei-pana-la-care-beneficiarii-start-up-nation-pot-depune-cererile-de-plata_rambursare-103608.html

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente