Antreprenorii pot accesa credite cu garanții de la stat prin Programul IMM Invest

Site-ul programului IMM Invest este funcţional de marţi dimineaţa, 28 aprilie, începând cu ora 9:00, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe Facebook.

Acesta a afirmat că antreprenorii care doresc să solicite credite garantate de stat se vor putea înscrie pe site începând de marţi dimineaţa.
„Site-ul IMM Invest este live şi toţi cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiţii/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% şi cu dobândă subvenţionată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcţionează după principul ‘primul venit, primul servit’„, a transmis Florin Cîţu.

IMM Invest este cel mai mare program de sprijin al IMM-urilor

IMM Invest este cel mai mare program de sprijin al IMM-urilor din ultimii 30 de ani” a firmă ministrul Finanţelor Publice.
Platforma oferă companiilor posibilitatea de a obține credite de până la cinci milioane de lei de la bănci, cu o garanție de la stat de până la 90%. Astfel, IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Pentru IMM-urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finanţările pot ajunge până la 5.000.000 lei, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii şi până la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici şi micro. Durata finanţării pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 36 de luni, rata dobânzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an.

În cazul ambelor tipuri de credite, dobânda, costurile de acordare, monitorizare şi administrare a garanţiilor acordate în numele şi contul statului vor fi suportate de la bugetul de stat, până la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

În cadrul programului IMM Invest s-au înscris 22 de bănci finanţatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investiţii în valoare de până la 10 milioane de lei, garantate de stat până la maxim 80%. Durata finanţării este de până la 72 de luni. Rata dobânzii – Robor la 3 luni +2%/an este subvenţionată 100% de la bugetul de stat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc. Aceasta a fost înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă.

Înscrierea va fi reluată de la zero, toţi antreprenorii pornesc cu şanse egale

Procedura de înscriere în programul IMM Invest România va fi reluată de la zero, începând cu data de 28 aprilie, iar toţi antreprenorii care vor accesa aplicaţia au şanse egale, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).
” Înscrierile online se vor desfăşura în sesiune continuă, începând de marti, 28 aprilie, ora 9, până la sfârşitul anului 2020 şi până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. În sesiunea anterioară de înscriere, nicio societate nu a fost înregistrată. Procedura va fi reluată de la 0 şi îi asigurăm pe antreprenorii că toţi pornesc în programul IMM Invest cu şanse egale”, se precizează în comunicatul citat.

Platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil şi are statut de IMM. Confirmarea eligibilităţii nu reprezintă acordul de finanţare. După această primă verificare, documentele sunt transmise către banca selectată de către IMM, unde se va face analiza solvabilităţii şi se va aproba solicitarea de credit. Dacă finanţarea este aprobată, documentaţia se retransmite apoi la FNGCIMM pentru garantarea creditului şi aprobarea ajutorului de stat.

„Suntem pregătiţi să primim toate solicitările antreprenorilor romani de înscriere în program. Vom lucra în regim intensiv pentru a procesa solicitările primite în termenul cel mai scurt. Acordurile de principiu le vom emite în maxim 72 de ore. Toţi angajaţii FNGCIMM sunt mobilizaţi pentru a asigura buna derulare a programului”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.
Sursă: https://incont.stirileprotv.ro/companii/programul-imm-invest-functional-de-marti-dimineata-citu-subiniaza-ca-masura-nu-functioneaza-dupa-principul.html

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente