S-a lansat înscrierea în schema de ajutor de stat pentru firmele din HORECA afectate de COVID

  • Formularul de înscriere este activ începând din 29 iunie
  • Va rămâne deschis timp 22 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până MARȚI, 20 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.
  • În 19 iulie termenul de înscriere s-a prelungit cu încă o săptămână. Vezi aici detalii

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului lansează apelul de proiecte de ajutor de stat pentru industria HORECA,  instituit în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente,  a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare. Formularul electronic de înscriere aferent etapei a doua de înscriere este activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, începând de astăzi, MARȚI, 29 IUNIE 2021, ora 10.00. Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 22 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până MARȚI, 20 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.  Documentul oficial îl puteți citi AICI

Ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă

Cursul de schimb utilizat în implementarea schemei de ajutor de stat este cursul Băncii Naţionale a României 1 EURO = 4.9260 RON. Ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă. Schema nu este făcută pe principiul primul venit, primul servit. Întreaga suma alocată se împarte proporțional tuturor beneficiarilor eligibili.Aplicanții care și-au creat deja profil, user și parolă în cadrul platformei în vederea primirii unui ajutor de stat în baza OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, cu modificările și completările ulterioare, vor putea folosi respectivul profil în cadrul Schemei HoReCa.

Tutorial privind aplicația electronică aferentă schemei de ajutor de stat

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a publicat, pe site-ul instituției, în sprijinul potențialilor beneficiari, un tutorial privind aplicația electronică aferentă schemei de ajutor de stat pentru întreprinderile din industria HoReCa, instituită în baza OUG nr. 224/2020,  cu modificările și completările ulterioare.

Linkul poate fi accesat AICI
ATENȚIE! Este foarte important să se introducă în aplicație proveniența cifrei de afaceri pentru anii 2019 și 2020, defalcată pe codurile CAEN/activitățile societății, fie că acestea sunt eligibile pentru schema de ajutor, fie că nu. Totalul cifrei de afaceri pe codurile CAEN eligibile și neeligibile trebuie să corespundă cu cifra de afaceri reflectată în situațiile financiare. Introducerea greșită a valorilor poate conduce la respingerea aplicației!

Beneficiarii eligibili la ajutoarele HoReCa- codurile CAEN

Granturile se acordă pe bază de contract de finanțare încheiat cu următoarele categorii de beneficiari: întreprinderi care desfășoară activități autorizate de agenții de turism conform codurilor CAEN Rev 2 7911, 7912, 7990, întreprinderi care desfășoară activități autorizate de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare conform codurilor CAEN Rev 2 5510, 5520, 5530, 5590, întreprinderi care desfășoară activități autorizate de structuri/unități de alimentație, conform codurilor CAEN Rev 2 5610, 5621, 5629, 5630, întreprinderi care desfășoară activități autorizate de organizare de evenimente conform codului CAEN Rev 2 8230, precum și întreprinderi care desfășoară activități autorizate de ghid de turism conform codului CAEN Rev 2 7990, întreprinderi care sunt înregistrate/înregistrați în scopuri fiscale pe teritoriul României.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.