Câștigătorii premiilor Gustul Ales 2022

• Câștigătorii premiilor Gustul Ales 2022, din cadrul celei de-a 7 ediție a concursului „Ora de Bun Gust“, au fost desemnați în data de 7 decembrie 2022, la Hotel Courtyard Floreasca, București.

Jurizarea a fost făcută de către specialiști, conform fișei de jurizare transmisă companiilor înscrise, dar și în urma degustării produselor.

Trofeul Gustul Ales 2022 a fost acordat companiei Five Continents Group, pentru produsul Urdă Cremă, 250g, iar Premiul special al Juriului Gustul Ales 2022, a fost acordat produsului creat de Váncsa Multipast, Tagliatelle artizanale cu leurdă.

Câștigătorii premiilor Gustul Ales 2022

La Categoria Lactate Maturate, Gustul Ales 2022 merge către Timian Chalet pentru Camembert-ul din lapte de vacă simplu, o delicatesă artizanală din munții Harghitei, în timp ce Categoria Lactate Proaspete are, ca laureat al premiului Gustul Ales 2022, cașul proaspăt din lapte de vacă, curat și bogat în proteine, produs de brandul De la Ferma cu Omenie.

Premiul Gustul Ales 2022 la Categoria Carne – Produse Proaspete, a fost primit de produsul Scăricică marinată din gama Bun de Gătit, de la Comtim.

Gustul Ales 2022, la Categoria Carne – Produse Crud-Uscate, este câștigat de Șunca de Carpați de la The Family Butchers, iar la Categoria Carne – Produs Fiert-Afumat, primește Gustul Ales 2022 compania Meda Prod 98 SA pentru produsul Cremvuști cu carne de porc și vită.

Cozonacul Mopan printre câștigători

Categoria Panificație – Specialități are ca laureat Cozonacul Mopan, produs de compania Mopan din Suceava, care se diferențiază de alte mărci de cozonac prin adaptarea rețetei tradiționale de cozonac moldovenesc la tehnologiile moderne. Cozonacul Mopan este produs într-o fabrică certificată IFS high level, dintr-un aluat clasic, livrându-se inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Șprițații digestivi cu merișoare – Secretul Bunicii, de la Tual Fast Chance 98, au fost câștigători ai Categoriei Panificație – Biscuiți, fiind făcuți după o rețetă tradițională și 100% vegani.

Categoria Pește a avut pe primul loc Zacusca de macrou produsă de Miarbal Prod SRL, sub brandul Verum Natural, gama de produse „Ceaunul cu Bunătăți“.

Câștigătorii premiilor Gustul Ales 2022

Nu a lipsit de pe podium nici Categoria produselor pentru diete speciale, unde câștigătorul a fost Green Sugar Premium 1:2, de la Laboratoarele Remedia. Green Sugar nu este la primul premiu câștigat, deținând din iunie 2022, de la Lisabona, Premiul Best Taste, oferit de Organizația Mondială a Steviei. Green Sugar este un amestec de Stevia Rebaudiana de înaltă puritate și Eritritol și se folosește ca înlocuitor de zahăr.

Competiția celor mai reușite produse românești

Gustul Ales 2022 Diet Premiu, premiul pentru cel mai gustos produs cu destinație specială, a fost acordat batonului MyFibre Silhouette – Sly Nutritia.

Cașcavalul Napolact, produs de Friesland Campina Romania, din lapte de cea mai bună calitate, câștigă Premiul Special Noutate 2022, în timp ce Categoria Lactate este câștigată de Cașcavalul afumat împletit de la Five Continents Group.

Laureat al secțiunii de Cercetare în Industria Alimentară a fost Cornul cu gem din tubercului de topinambur și mere, al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – INA.

Câștigătorii premiilor Gustul Ales 2022

Câștigătorii Premiilor Gustului Ales 2022 la celelalte categorii au fost: Cârnații Trandafir – Diana, Cârnații de Pleșcoi IGP – Liarom Power Invest, Sushi Philadelphia – Ocean Fish, Salam Toscan – Meda Prod 98 SA, Ovital Omega 3 – Toneli Holding, Cârnăciorii PitiCUP – CIA Aboliv, Chifla ECO – Mopan Suceva.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citește pe Arta Albă și: Piața globală a produselor de panificație fără gluten în creștere

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente