România nu se va confrunta cu o criză alimentară

• România nu se va confrunta cu o criză alimentară, afirmă președintele Klaus Iohannis, după discursul ținut la Adunarea Generală ONU.

Marți, 20 septembrie 2022, președintele României, Klaus Iohannis, a participat la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), de la New York.

În cadrul discursului susținut la tribuna Adunării Generale a ONU, președintele Iohannis a subliniat implicarea țării noastre în sprijinirea poporului ucrainean și a dat asigurări că acest sprijin va fi acordat în continuare. „România și-a deschis frontierele și inima pentru poporul ucrainean”,  a declarat Klaus Iohannis, adăugând că, de la debutul conflictului ruso-ucrainean, peste 2,3 milioane de ucraineni au trecut granițele în România.

După discurs, președintele român a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a afirmat că țara noastră nu se va confrunta cu o criză alimentară, însă situația dificilă globală va duce la creșterea prețului la anumite alimente.

România nu se va confrunta cu o criză alimentară

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară, nici în Europa. Vom avea însă o creștere a prețurilor unor alimente. Trebuie să fim foarte conștienți că această criză alimentară va lovi mai întâi statele mai sărace. Faptul că ne implicăm să prevenim o criză globală e un semn de solidaritate”, a declarat președintele Iohannis.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a înlăturat și speculațiile cu privire la indisponibilitatea anumitor alimente, sau posibilitatea raționalizării acestora:

„Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, asigură preşedintele.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Uleiul de floarea soarelui este posibil să se scumpească din nou

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.