Prezentare de modă cu rochii din ciocolată la Salonul Ciocolatei de la Bruxelles

13 modele au defilat îmbrăcate în ţinute realizate din ciocolată, într-o prezentare de modă, care a avut loc la Bruxelles, în cadrul Salonului Ciocolatei (22-24 februarie), relatează Reuters. În cadrul evenimentului au fost programate, de asemenea, ateliere şi conferinţe despre ciocolata belgiană, pe care localnicii o consideră cea mai bună din lume.

Ciocolatierul belgian Frederic Blondeel, desemnat în 2018 cel mai bun din Bruxelles de către ghidul francez gastronomic Gault Millau, a creat, în colaborare cu un designer din Peru, o ţinută inspirată din stilul reginei Cleopatra, decorată cu bucăţi din ciocolată. Designerii au petrecut mai multe săptămâni pentru a coase mii de bucăţi de ciocolată pe rochii, în timp ce unele ţinute, precum cele create de echipa formată din designerii Jean-Christophe Hubert şi Giovanni Biasiolo, au fost realizate în întregime din ciocolată. „Au şi metal şi polistiren, dar totul este învelit în ciocolată, cu pudră de cacao“, a spus Hubert. „Rochia aceasta are, cu aproximaţie, peste cinci kilograme de ciocolată şi circa trei kilograme de pudră de cacao“, a spus designerul despre una dintre creaţiile lui. Cantitatea mare de pudră de cacao face ca ciocolata să rămână uscată, reducând astfel riscul de a se topi, a mai spus Hubert.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.